Care sunt cele mai apreciate beneficii la angajare?

713
Care sunt cele mai apreciate beneficii la angajare?

În lumea contemporană există o competiție mare pentru ocuparea locurilor de muncă, atât din partea angajaților, cât și din partea angajatorilor. Cei din urmă trebuie să le facă potențialilor colegi de muncă un pachet cuprinzător de beneficii pentru a capta atenția acestora.

Dacă ești pregătit să-ți extinzi business-ul și vrei să găsești personal nou și calificat, atunci consultă paleta următoare de oferte ideale pentru angajați și descoperă cum îi poți atrage pe aceștia de partea ta!

Poziție ultracentrală

Majoritatea angajaților își doresc un job care este poziționat foarte bine în oraș, fie acesta în apropierea locuinței lor, într-o zonă centrală și ultracentrală sau într-un loc ușor accesibil pentru mijloacele de transport. Închirierea spatiilor de birouri în locația potrivită va ajuta foarte mult în recrutarea personalului!

Abonamentul de servicii medicale

Abonamentul de servicii medicale este extrem de important pentru toți angajații, de aceea va trebui să alegi cea mai bună poliță de asigurare pentru aceștia deoarece este, într-adevăr, un beneficiu pe care nu trebuie să-l neglijezi. 

Un pachet competent ar trebui să acopere ambulatoriul, consultațiile, analizele de laborator, diferite investigații și tratamente extinse, telemedicină, indemnizația pentru spitalizare, dar și alte facilități în funcție de poliță.

Tichete de masă și prime

Chiar și cu un salariu atractiv, există multe persoane care pot beneficia de acest bonus lunar pentru a-și cumpăra alimentele dorite. Tichetele de masă sunt ușor de gestionat, putând fi folosite în special la supermarket-uri și fast-food-uri, iar banii din salariu vor fi astfel folosiți pentru întreținerea casei și pentru activitățile din timpul liber.

Alături de tichete, angajații vor aprecia primele, fie acestea de merit, din perioada sărbătorilor sau pentru vacanță. De cele mai multe ori, un angajat nu își permite să călătorească oriunde și-ar dori cu salariul de bază, așa că o primă de vacanță îl va ajuta să-și îndeplinească visul. Cu atât mai mult, primele de sărbători, sau „al 13-lea salariu” vor fi întotdeauna binevenite!

Program de lucru flexibil, în regim hibrid

Mulți angajați sunt motivați de programul de lucru flexibil sau chiar de lucrul de acasă, poate pentru unii acest beneficiu este chiar mai important decât salariul de bază. 

Conform Codului Muncii, angajatorul poate să stabilească împreună cu personalul două perioade de muncă: una fixă – în care toți lucrează simultan, și una flexibilă – în care angajatul își poate alege orele de sosire și de plecare. 

Este un beneficiu important, iar singurele obligații ale angajatului sunt cele de a respecta programul stabilit și să atingă cele 40 de ore de muncă pe săptămână.

Cât mai multe zile libere

Angajat sau angajator, acest beneficiu este incredibil pentru ambele părți deoarece toată lumea are nevoie de momente de relaxare și de vacanță. Pe lângă cele 21 de zile oferite de către Codul Muncii, personalul ar trebui să se poată bucura de zile de naștere libere, de o săptămână liberă în luna decembrie, dar și alte zile libere în funcție de contractul semnat.

Abonament la sala de sport

Deoarece majoritatea joburilor moderne implică munca de birou, este important ca angajator să promovezi obiceiurile sănătoase, precum sportul, alimentația echilibrată, odihnă și un mediu fără stres. Una dintre cele mai facile modalități pentru promovarea unui stil de viață sănătos este oferirea de abonamente anuale la sălile de sport.

Birourile ultracentrale, tichetele de vacanță, spațiul de recreere, abonamentele pentru sălile de fitness sunt doar câteva dintre beneficiile pe care i le poți oferi unui angajat, astfel încât să aleagă să lucreze pentru compania ta. Cu toate acestea, ține minte că un mediu productiv și friendly este la fel de important pentru noii tăi colegi!