Cum să găsești cei mai buni ochelari pentru a-ți îmbunătăți claritatea vizuală?

929
Cum să găsești cei mai buni ochelari pentru a-ți îmbunătăți claritatea vizuală?

Indiferent dacă ești la prima ta pereche de ochelari sau dacă ai nevoie de o schimbare, alegerea ramelor și lentilelor potrivite poate fi o sarcină dificilă. Află de unde poți achiziționa produse de înaltă calitate și care sunt principalele criterii de selecție de care să ții cont pentru a îmbunătăți modul în care vezi.

Unde găsești ochelari de calitate și potriviți nevoilor tale?

Alegerea magazinului de ochelari este foarte importantă. Asigură-te că optezi pentru un brand de încredere, care oferă produse originale și asistență din partea unui personal bine pregătit. Probează ramele tale preferate în Lensa București Cora Alexandriei și selectează, cu ajutorul specialiștilor, lentilele potrivite problemei de vedere pe care vrei să o corectezi.

Criterii pentru alegerea ochelarilor de vedere

După ce ai ales magazinul de ochelari, este timpul să selectezi cu atenție ramele și lentilele de vedere. Când mergi în căutarea acestora, asigură-te că ai o prescripție validă, obținută în ultimele 12 luni. Dacă a trecut mai mult timp de la ultimul control de ochi, te poți programa la un consult optometric gratuit oferit de anumite optici.

Tipul de lentile în funcție de problema de vedere

Există mai multe opțiuni de lentile de vedere, în funcție de viciul de refracție sau de problema pe care o ai:

  • lentile monofocale – au o singură putere dioptrică pe toată suprafața și corectează fie miopia (dioptrie cu minus), fie hipermetropia (dioptrie cu plus);
  • lentile bifocale sau progresive – corectează prezbiopia și sunt împărțite în 2, respectiv în 3 zone, cu dioptrii diferite, care corectează vederea de aproape, intermediară (doar în cazul ochelarilor progresivi) și de la distanță;
  • lentile cilindrice – adaptate pentru corectarea astigmatismului.

Tratamentele aplicate pe lentile

Calitatea lentilelor și tratamentele aplicate pe suprafețele acestora influențează claritatea vizuală. Principalele opțiuni sunt:

  • de durificare – oferă mai multă rezistență lentilelor din plastic;
  • antireflex – reduce reflexiile și îmbunătățește claritatea;
  • de protecție UV – filtrul împotriva razelor ultraviolete are rolul de a proteja ochii;
  • antimurdărire, antistatic (reduce cantitatea de praf care se așază pe lentile), oleofob (respinge substanțele uleioase), hidrofob (respinge particulele de apă) – ajută la menținerea ochelarilor curați și a clarității vizuale;
  • fotocromatic (heliomat) – particulele de pe suprafața lentilelor acționează la contactul cu razele UV și întunecă ochelarii (oferă protecție UV și confort vizual sporit).

Calitatea ramei de ochelari

Un alt criteriu important pe care să îl iei în calcul, pe lângă forma, dimensiunile și culoarea ramelor de vedere, este calitatea acestora. Cadrul ochelarilor trebuie să fie rezistent la zgârieturi și la impact, să protejeze lentilele, să nu se decoloreze la soare sau să se deformeze la căldură și să fie confortabil.

Pentru a-ți îmbunătăți claritatea vizuală, este esențial să alegi corect ochelarii și să îi îngrijești corespunzător. Dacă lentilele vor fi murdare sau zgâriate, vederea ta nu va fi foarte clară. Totodată, tratamentele aplicate pe suprafața acestora se degradează cu timpul și dioptriile ochilor tăi se pot schimba. Astfel, se recomandă să refaci controlul optometric după cel mult 3 ani și să înlocuiești lentilele de vedere.