De ce să amenajezi un skatepark într-o comunitate: 4 motive

571
De ce să amenajezi un skatepark într-o comunitate: 4 motive

Preocuparea tinerilor pentru sporturile pe roți a cunoscut o populare masivă în România în decursul ultimelor două decenii. Astfel, încă din anul 2000, skateboarding-ul, BMX-ul sau rolele au început să fie practicate de tot mai multe persoane. 

A apărut așadar și nevoia acestora de a avea un spațiu special amenajat pentru practicarea acestor sporturi, fie ele la nivel de performanță sau ca metodă de a petrece timpul liber într-o manieră eficientă. Construirea unui skatepark într-o comunitate poate aduce o serie de beneficii la care probabil nici nu te-ai gândit. Iată care sunt acestea: 

Modernizarea zonei în care sunt amplasate

În primul rând skatepark-urile au, de cele mai multe ori, un design aparte și oferă un aer avangardist locului în care sunt construite. Ca să faci experiența unică, te poți orienta către o pistă Pumptrack pentru mișcare pe roți, care poate fi folosită atât pentru skatedoard-uri, cât și pentru role sau biciclete. 

Pumptrack reprezintă o pistă ondulată, cu colțuri rotunjite și suprafață specială care permite mișcarea naturală a roților. Aceasta este prevăzută cu una sau mai multe bucle menite să anime și să diversifice experiența practicanților. Așadar, poate fi folosită atât în scop recreativ, cât și pentru antrenamentele profesionale ale riderilor avansați. 

Oferirea sentimentului de apartenență 

Închegarea din cadrul unei comunități este esențială pentru bunăstarea cartierului și a oamenilor care locuiesc acolo. Amenajarea unui skatepark le va oferi posibilitatea locatarilor să se cunoască mai bine prin intermediul unor activități comune care le aduc plăcere. 

De asemenea, acesta va fi un loc potrivit și pentru copii, putând fi prevăzut cu piste speciale pentru cei mici. Astfel, părinților le va fi mult mai ușor să le supravegheze activitatea și să le ofere o experiență nouă, alături de copii sau adolescenți de-o seamă. 

Atragerea publicurilor de toate vârstele 

Deși cuvântul „skatepark” te poate duce mai degrabă cu gândul la copii, vei fi surprins să afli că riding-ul este o activitate de care se bucură și adulții. Practicarea sporturilor pe roți poate fi făcută începând de la cele mai fragede vârste și până la bătrânețe, în funcție de entuziasmul și pofta de viață a fiecăruia. 

Mai mult, majoritatea adulților care practică acest tip de sport pe roți activează în diverse domenii precum IT, antreprenoriat, marketing sau chiar medicină. Prin urmare, atragerea locatarilor către un loc comun de petrecere interactivă a timpului liber poate aduce diverse avantaje comunității. 

Posibilitatea de extindere în diverse nișe de activitate 

Odată ce decizi să amenajezi un skatepark în cadrul unei comunități, te poți dezvolta și către alte domenii de activitate. Acest spațiu va atrage oameni în permanență, deci deschiderea unui PUB sau a unei cafenele poate fi o oportunitate economică de care să profiți. 

De asemenea, în perioadele calde ale anului, un stand de înghețată sau limonadă se poate dovedi foarte util atât pentru practicanți, cât și pentru comercianți. Ai posibilitatea să vinzi și echipamente sau accesorii pentru skateboarding, ciclism sau role care vor atrage întotdeauna clienți din rândul celor care practică aceste sporturi pe roți. 

Amenajarea unui skatepark într-o zonă populată poate aduce o serie de beneficii atât locuitorilor din zonă, cât și antreprenorului. Acesta reprezintă o oportunitate bună de a contribui la construirea unei comunități solide și unite, dar și de a le oferi oamenilor o metodă interactivă de petrecere a timpului liber.