Cocktailuri simple cu lichior: află cum să le prepari la tine acasă

0
62
Cocktailuri simple cu lichior: află cum să le prepari la tine acasă

Surprinde-ți invitații cu băuturi delicioase, preparate chiar de tine și creează momente memorabile! Fie că sărbătorești un eveniment special sau pur și simplu vrei să socializezi și să petreci timp de calitate cu prietenii apropiați, câteva preparate savuroase pot contribui la o atmosferă perfectă! Iată câteva rețete simple, pe care le poți pregăti în confortul casei tale, fără prea mult efort!

Încearcă un cocktail simplu și delicios cu note proaspete de măr verde

Poți pregăti o băutură plină de savoare în doar 5 minute, din câteva ingrediente simple. Ai nevoie de:

Pentru prepararea acestui cocktail, alege un pahar înalt și subțire și adaugă câteva cuburi de gheață. Toarnă lichiorul și adaugă limonada proaspătă. La final, decorează paharul cu o bucată de lămâie sau măr verde și un pai colorat. În funcție de preferințele tale sau ale invitatului, poți îndulci amestecul cu zahăr sau puțină miere, dacă este cazul.

Degustă un cocktail dulce cu aromă de cafea

Pentru a pregăti această băutură ai nevoie de lichior Bottega Latte Macchiato, 0.5 L. Măsoară cu atenție următoarele cantități:

 • 60 de mililitri de vodka;
 • 30 de mililitri de lichior pe bază de cafea;
 • 60 de mililitri de frișcă lichidă.

Folosește un pahar scund, cum sunt cele pentru whisky și adaugă câteva cuburi de gheață. Toarnă apoi vodka și lichiorul pe bază de cafea. Bate frișca până devine spumă și adaug-o deasupra. Alternativ, poți folosi și frișca din tub, dacă vrei să eficientizezi procesul de preparare. În funcție de preferințe, poți lăsa frișca să plutească deasupra sau o poți amesteca folosind o linguriță, până ce obții un lichid cu aspect uniform.

O altă rețetă simplă și savuroasă ce are la bază o băutură tip lichior cu aromă de cafea este Espresso Martini. Pentru acest cocktail, vei folosi:

 • 45 de mililitri de vodka;
 • 30 de mililitri de lichior pe bază de cafea;
 • 30 de mililitri de espresso rece;
 • câteva boabe de cafea pentru decor.

Într-un shaker pentru cocktailuri adaugă toate ingredientele lichide împreună cu puțină gheață și amestecă-le energic până când mixul s-a răcit. Folosește un pahar cu picior înalt, de tip Martini și strecoară cocktailul direct în acesta. Deasupra, ar trebui să se formeze puțină spumă. Adaugă boabele de cafea încet, pe spumă, pentru a decora cocktailul, apoi oferă-i-l invitatului.

Răsfață-ți oaspeții cu arome fructate delicioase

Dacă ai printre invitați persoane care preferă aromele fructate, trebuie să încerci acest cocktail rapid. Ai nevoie de:

 • 45 de mililitri de bourbon;
 • 30 de mililitri de vermut dulce;
 • 8 mililitri lichior de cireșe Maraschino;
 • o cireașă confiată sau proaspătă pentru decor.

Într-un pahar de Martini toarnă pe rând toate ingredientele lichide, amestecă ușor, iar la final, adaugă cireașa pentru decor.

După cum vezi, poți pregăti rețete simple, din numai câteva ingrediente, care le vor oferi, însă, oaspeților tăi o savoare interesantă și îți vor pune în evidență talentul! În plus, atunci când prepari astfel de băuturi în confortul casei tale, ai libertatea de a personaliza rețeta, după placul tău. Încearcă și tu și descoperă-ți preparatele favorite!

agentie SEO Bucuresti & promovare online