Cum alegi jucăriile de pluș potrivite pentru copilul tău?

409
Cum alegi jucăriile de pluș potrivite pentru copilul tău?

Încă din primele luni de viață, cei mici pot beneficia de compania unor jucării de pluș. Acestea îl vor ajuta să descopere multe informații despre lumea din jur, dar și să dezvolte anumite abilități importante, printre care coordonarea mână ochi sau motricitatea fină.

Cele mai bune jucării pentru copii sunt acelea care le dezvoltă imaginația și le îi implică toate simțurile în procesul de joacă. Jucăriile de pluș îi pot ajuta pe copii să își exploreze și să exprime mai ușor emoțiile și sentimentele. Având lângă ei un ursuleț de pluș, vor fi mai curajoși și nu se vor simți niciodată singuri. 

Iată care sunt principalele beneficii ale jucăriilor din pluș:

  • Îi ajută să devină autonomi

Pentru copii, lumea poate părea mare și înfricoșătoare. Chiar dacă nu îi pot avea pe părinți alături de ei în orice moment, compania unor animăluțe de pluș le va oferi celor mici curajul necesar pentru a explora lumea pe cont propriu. 

  • Îi ajută să-și exprime emoțiile

Atunci când se joacă cu plușuri, copiii identifică o modalitate confortabilă de a-și comunica și gestiona emoțiile. În loc să țină în ei toate emoțiile atât de greu de înțeles, copiii le pot exterioriza în cadrul jocurilor. 

  • Îi ajută să-și dezvolte abilitățile de vorbire

Jucăriile de pluș sunt primii prieteni ai copiilor, cu care vor împărtăși primele secrete. Atunci când vorbesc cu jucăriile lor, copiii își aud propria voce și pot exersa, în acest fel, abilitățile de pronunție. Cu cât copiii vorbesc mai mult, cu atât își vor perfecționa limbajul și vocabularul. 

Toate aceste beneficii sunt minunate, dar trebuie să ții cont de faptul că nu toate jucăriile de pluș le pot îndeplini la fel de bine. Atunci când vei cumpăra următoarele plușuri pentru copilul tău, nu uita să ții cont de următoarele recomandări, pentru a putea face o alegere inteligentă: 

  • Să reprezinte un personaj preferat

Indiferent dacă este vorba despre un personaj din filmul sau cartea preferată, ori este un animaluț drag, plușurile vor fi cu atât mai bine primite, cu cât vor fi mai dorite. Personajele preferate sunt de multe ori eroii din desene, care se regăsesc și pe imprimeurile de pe haine sau în designul camerei celui mic. De ce să nu îi faci o surpriză oferindu-i și o figurină de pluș?

  • Să aibă o textură moale

Materialul de pluș poate fi de mai multe feluri. Din acest motiv, atunci când alegi o jucărie, asigură-te că pui mâna pe o textură moale și plăcută la atingere.

  • Să fie hipoalergenică

Pielea copiilor este foarte delicată și orice material necorespunzător poate cauza roșeață sau alergii. Este important să alegi niște jucării realizate din pluș hipoalergenic, care să îi protejeze și să fie sigure și durabile. 

  • Să nu fie foarte mari

Exceptând jucăriile de pluș pe post de fotoliu, orice alt model trebuie să aibă o dimensiune adecvată, astfel încât copilul să se poată juca cu ea. Un pluș de mărime medie, nici prea mic, dar nici prea mare pentru mâinile și forța lui, va permite să poată fi plimbat peste tot, fără să ocupe prea mult spațiu. 

  • Să poată fi spălate și dezinfectate

Jucăriile ajung în cele mai ascunse locuri și pot cădea pe jos, inclusiv în aer liber. Deoarece copiii vor pune mâna pe ele, iar apoi se pot atinge pe față sau le pot chiar băga în gură, este vital ca jucăriile să poată fi spălate. Ideal este la mașina de spălat, astfel încât să nu reprezinte niciun pericol pentru cei mici. 

Fiind atât de moi și de pufoase, jucăriile de pluș le oferă copiilor un dar minunat: îi învață cum să îmbrățișeze și cum să iubească. În plus, le oferă un sentiment de siguranță și confort atunci când se vor simți singuri, odată cu cele mai simple mângâieri.