Cum alegi tratamentul potrivit pentru părul tău? Patru sfaturi practice

278
Cum alegi tratamentul potrivit pentru părul tău?

Părul tău și-a pierdut din strălucire, este greu de aranjat sau are tendință de îngrășare? O mulțime de persoane se confruntă cu aceste probleme, însă, acum există tratamente pentru toate tipurile de păr. Dar pentru că ofertă este una extrem de variată, este important să știi care formulă de tratament este benefică tipului tău de păr. Pentru început, poți testa mai multe produse, optând chiar și pentru cele care conțin ingrediente naturale, astfel încât să determini ce fel de șampon, balsam sau mască de păr ți se potrivește cel mai bine.

Tratament pentru părul gras

Dacă ai un păr cu tendință de îngrășare ar fi ideal să optezi pentru un șampon care să curețe scalpul și care să țină sub control excesul de sebum. Poți opta pentru șampoane care au în compoziția lor ingrediente naturale, precum mușețelul, salvia, argila verde, urzica sau uleiul de lămâie. Aplică un astfel de șampon de două ori, lăsându-l să acționeze pentru câteva minute, iar la final clătește-ți părul cu apă călduță. 

În cazul părului gras nu este recomandată spălarea zi de zi, deoarece acest lucru sporește secreția de sebum. De asemenea, pentru o întreținere corectă ar fi ideal să folosești un balsam sau o mască pentru părul gras, o dată pe săptămână, însă doar pe vârfuri. 

Tratament pentru părul uscat

Dacă părul tău și-a pierdut strălucirea, are un aspect tern și a devenit din ce în ce mai greu de aranjat ar fi ideal să optezi pentru un tratament intensiv pentru păr uscat și deteriorat. În cazul părului uscat, glandele sebacee secretă o cantitate mult prea mică de sebum, iar astfel, vârfurile se despică foarte ușor. Tocmai de aceea, experții recomandă șampoanele pe bază de ulei de argan, ulei de cocos, avocado, miere sau panthenol. Aceste ingrediente pot hidrata eficient firul de păr și îl pot ajuta să se regenereze. De asemenea, poți opta și pentru șampoane bio pe bază de plante, cum sunt cele cu extract de aloe vera, mușețel sau frunze de mesteacăn.

Pentru părul uscat și degradat poți folosi o mască tratament, care să hidrateze firele și să le netezească, oferindu-le un plus de strălucire. Iar ingredientul magic pentru un astfel de tratament este keratina. Aplică pe părul umed o mască pe bază de keratină și las-o să acționeze timp de 5-10 minute, după care poți clăti părul cu apă călduță. Vei observa rezultate încă de la prima aplicare, iar ușor ușor, părul tău își va redobândi strălucirea și va putea fi mai ușor de aranjat.

Tratament pentru părul ondulat

În general părul ondulat este fragil și uscat, așa că pentru un astfel de păr ai nevoie de un șampon nutritiv, care să ofere mai multă elasticitate și să pună în evidență frumusețea buclelor. Pentru părul creț sunt recomandate șampoanele cu extract de bambus sau cele cu ulei de palmier. De asemenea, pentru o definire mai bună a buclelor poți folosi o mască specială pentru părul creț, care te va ajuta să descurci părul mai ușor. După spălare, poți lăsa părul să se usuce natural, sau poți folosi un uscător cu difuzor, uscând părul de la vârfuri spre rădăcină. Astfel, te vei bucura de mai mult volum, iar buclele tale se vor așeza mult mai bine.

Tratament pentru părul vopsit

Vopsirea frecventă duce la deteriorarea părului, iar astfel podoaba ta capilară poate deveni mai fragilă și își poate pierde din strălucire. Tocmai de aceea este recomandat să folosești un șampon special, care să conțină unt de shea, pentru a-ți păstra culoarea vie mai mult timp. De asemenea, poți opta și pentru un șampon pe bază de ceai verde, care să-ți protejeze și să-ți fortifice firul de păr, iar pentru un plus de strălucire poți folosi uleiul de jojoba. 

Folosește o mască regenerantă pentru păr vopsit, care să confere părului mai multă strălucire și o culoare mai intensă pentru mai mult timp. Spre exemplu, o mască ideală pentru părul vopsit este cea pe bază de ulei de migdale și ulei de caise, care hrănește părul în profunzime și menține intensitatea culorii.

Așadar, primul pas pentru întreținerea corectă a părului este alegerea unui șampon potrivit în funcție de tipul tău de păr. De asemenea, poți continua tratamentul aplicând săptămânal o mască de păr, care să-ți ofere un plus de vitalitate, volum și rezistență podoabei capilare. Și nu uita de uleiurile naturale, care conferă întotdeauna mai multă strălucire părului deteriorat.