Cum poți obține un credit IFN online

759
Cum poți obține un credit IFN online

În ultima perioadă au apărut tot mai multe IFN-uri care acordă credite online celor care au nevoie de un împrumut rapid și sigur, în doar câteva ore. Ofertele diferă de la o instituție la alta, iar același lucru este valabil și în cazul regulamentelor de creditare. Tocmai, de aceea, este important să te documentezi înainte de a aplica pentru un astfel de împrumut, astfel încât să te asiguri că ești eligibil pentru un credit online și că deții toate documentele necesare. 

Cum poți solicita un credit online IFN

Tehnologia avansează de la o zi la alta, așa că tot mai multe IFN-uri vin cu oferte de credite online cât mai atractive. În plus, procesul este extrem de simplu, pentru că tot ce trebuie să faci este să urmezi câteva etape rapide, prin care să furnizezi IFN-ului o serie de date personale, esențiale pentru procesarea cererii de împrumut.

Primul pas pentru solicitarea unui credit online este crearea unui cont pe site-ul unui IFN, pentru care e nevoie să folosești o adresă de e-mail validă și o parolă. Profilul va fi activat ulterior, după ce datele din partea solicitantului vor fi verificate de către reprezentanții IFN-ului.

Următorul pas este completarea unei cereri de creditare, în profilul de utilizator, unde solicitantul va menționa valoarea și termenul de rambursare al creditului. Odată cu trimiterea cererii de creditare, solicitantul va trimite și o serie de documente, care diferă, în funcție de regulamentul fiecărui IFN. Dacă datele completate sunt corecte, contractul de creditare va fi generat online, iar împrumutul va fi aprobat în câteva ore. 

Condiții pentru solicitarea unui credit IFN

Pentru a putea solicita un credit IFN este necesar să fii rezident în România și să ai vârsta de 18 ani împlinită. De asemenea, este important să nu ai datorii active și să deții un cont bancar viabil, cu un card activ și cu serviciu de internet banking disponibil pe telefonul mobil sau laptop. Totodată, pentru a obține un credit IFN online, este important să ai venituri regulate și să poți dovedi acest lucru, cu o adeverință de salarizare, un cupon de pensie sau un ajutor de șomaj.

Documentele necesare pentru obținerea unui credit IFN

Cele mai multe IFN-uri solicită un număr redus de documente pentru acordarea creditelor online, tocmai pentru ca întregul proces să decurgă rapid și fără probleme. Astfel, în cazul salariaților care depun cerere pentru solicitarea unui credit online, aceștia trebuie să trimită o copie a cărții de identitate și o adeverință de salariu, care să ateste existența unui venit regulat. 

În schimb, pensionarii care au nevoie de un astfel de de credit trebuie să încarce online o copie după buletin, un cupon de pensie și o copie după decizia de pensionare. Însă, unele IFN-uri au și regulamente care solicită pensionarilor să trimită un talon de pensie din ultima lună și copia unui extras de cont, emis de bancă.

În cazul în care obții venituri din dividende și ai nevoie de un credit online de la un IFN, trebuie să depui o copie după bilanțul contabil, certificat de Administrația Financiară, contul de Profit și Pierdere, o adeverință emisă de societatea de unde provin dividendele și o copie după hotărârea AGA de repartizare a profitului.

Pentru veniturile din chirii, sunt necesare contractele de închiriere înregistrate la Administrația Financiară, contractual sau titlul de proprietar al imobilului închiriat și decizia de impunere anuală, privind veniturile realizate din chirii. 

Pentru cei care câștigă venituri din activități independente este necesară depunerea unui certificat de înregistrare fiscal, de hotărârea judecătorului delegat, de declarația specială privind veniturile realizate și de jurnalul de încasări și plăți pe ultimele 6 luni.

Așadar, un credit online poate fi cea mai bună soluție atunci când ai nevoie urgentă de bani, pentru a-ți acoperi anumite cheltuieli. Dacă ai acces la internet, poți completa rapid o cerere de creditare și poți trimite instant documentele necesare, pentru a primi banii chiar în aceeași zi.