4 idei de amenajări interioare cu piatră decorativă

388
4 idei de amenajări interioare cu piatră decorativă

Amenajarea interioară a locuințelor presupune schimbarea aspectului și îmbunătățirea funcțiunilor acestora, astfel încât să crească nivelul de confort. Piatra decorativă este unul dintre principalele materiale recomandate de către specialiștii în design interior. Prin urmare, dacă îți dorești să implementezi piatra naturală în proiectele tale de amenajări interioare, iată câteva idei care s-ar putea să îți fie de folos. 

Realizarea unui perete accent cu piatră decorativă 

Pereții accent sunt în prezent o modalitate modernă de amenajare a spațiilor interioare, iar prin intermediul lor se atrage atenția asupra unei anumite zone a locuinței. Poți construi un perete de acest tip indiferent de amplasarea acestuia, pentru că există piatra decorativă de interior și exterior cu ajutorul căreia poți amenaja orice zonă a locuinței. 

Poți amenaja holuri, livinguri, bucătării sau spații de birouri, iar rezultatele vor fi cu adevărat reușite. Poți completa, de asemenea, aspectul, folosind piatră naturală, cum ar fi marmura, travertinul, ardezia sau granitul, pentru elemente precum scările, suprafețele de podest sau pereți.

Peretele accent a câștigat foarte mult teren în ultimii ani, majoritatea beneficiarilor alegând piatra decorativă în detrimentul amenajărilor clasice, simple și monocrome. 

Placări la nivelul șemineelor

Șemineele sunt unele dintre cele mai elegante modalități de amenajare a spațiilor. Aceste elemente pot fi deopotrivă estetice, dar și funcționale, iar amenajarea lor se poate face atât cu piatră naturală obișnuită, cât și cu piatră decorativă. 

Piatra decorativă oferă un plus de eleganță, dar și suprafețe care se curăță cu ușurință, nefiind nevoie de mentenanță specifică. Plăcile din piatră decorativă sunt ușor de montat, deoarece tot ce va fi necesar este adezivul și puțină îndemânare.

Placări ale pereților băilor și bucătăriilor

Piatra decorativă este excelentă pentru a obține un ușor aspect rustic și pentru a îmbunătăți „înfățișarea“ spațiilor. Pentru că oferă un aspect de placare aparentă cu piatră naturală, piatra decorativă poate fi folosită de asemenea pentru zone amenajate în stil industrial.

Amenajările cu piatră decorativă oferă o amplă paletă de culori care se va potrivi indiferent de dimensiunea sau de amenajarea spațiilor. Piatra poate fi curățată cu ușurință, iar, prin utilizarea ei în mod corect, ea nu se pătează și nu se deteriorează în timp. Pentru a o proteja, îi poți aplica un impermeabilizant pentru piatră naturală. 

Piatra decorativă poate fi folosită pentru realizarea brâurilor decorative în băi și bucătării, alături de travertin, marmură sau granit. Efectul este cu atât mai frumos cu cât piatra decorativă se poate folosi în orice tip de amenajare și conform oricăror principii de stil, iar acest lucru ușurează destul de mult alegerea și implementarea ideilor.

Amenajarea scafelor cu piatră decorativă

Piatra decorativă poate fi folosită și pentru placarea scafelor sau a zonelor decorative la nivelul pereților. Suprafețele devin astfel cu mult mai estetice și mai evidente, iar costurile cu montajul și întreținerea sunt foarte mici. 

Înainte de a începe lucrările de amenajare interioară este nevoie să știi cum se montează piatra decorativă pe un perete și care sunt cerințele la nivelul stratului suport. Este important ca stratul suport să fie plan, drept, înainte de aplicarea pietrei decorative, pentru a avea un rezultat elegant și estetic. 

Pentru a te bucura de lucrări calitative, alege să utilizezi întotdeauna și materiale de calitate, cum ar fi piatra decorativă de la Mathaus. Te bucuri în acest fel de lucrări durabile și estetice și de un confort vizual sporit. În plus, casa ta va fi amenajată într-un mod modern, în concordanță cu tendințele actuale de design.