7 criterii după care te ghidezi când alegi un parfum de calitate

399
7 criterii după care te ghidezi când alegi un parfum de calitate

Parfumul de calitate este un accesoriu potrivit pentru toate evenimentele importante din viața ta, dar și pentru activitățile de zi cu zi. Dacă îți dorești un parfum de calitate, potrivit pentru gusturile tale, atunci este important să iei în considerare, brandul, concentrația parfumului, pH-ul pielii etc.

Descoperă cele 7 secrete pe care trebuie să le știi ca să investești în cel mai bun parfum de calitate pentru nevoile și cerințele tale!

Alege parfumurile de brand

Parfumurile cu notorietate și istorie în lumea acestei nișe nu te vor dezamăgi! Cu atât mai mult, vei găsi întotdeauna o plajă extinsă de produse, astfel încât să le alegi întotdeauna pe cele favorite ție, în funcție de preferințe, anotimp sau ocazie. 

De exemplu, descoperă colecția extinsă de parfumuri Bvlgari la prețuri foarte bune pentru femei și bărbați deopotrivă și asortează miresmele și concentrația parfumului cu evenimentul la care participi!

Persistența parfumului

În funcție de concentrația parfumului, vei putea alege produsul potrivit pentru nevoile și dorințele tale. De exemplu, dacă dorești să investești într-un parfum puternic și persistent, atunci alege cele mai mari concentrații, precum parfumul pur sau apa de parfum. 

Pe de altă parte, dacă îți dorești un produs ce oferă miresme îmbietoare, puternice și discrete deopotrivă, care poate fi folosit atât la ocaziile speciale, dar și pentru locul de muncă, timpul liber sau cursurile de la facultate, atunci investește într-o apă de toaletă, apă de colonie sau spray de corp.

Ai grijă la preț!

Atunci când vrei să cumperi un parfum de firmă, trebuie să știi că vei investi o anumită sumă de bani în acesta. Dacă găsești parfumul dorit la un preț foarte mic, atunci există posibilitatea ca acesta să fie o replică sau chiar un fake, așa că este recomandat să compari prețul în mai multe locuri, astfel încât să descoperi care este valoarea reală a acestuia.

Notele parfumului de calitate

Alegerea unui parfum de calitate se află în strânsă legătură cu notele acestuia. Există 3 note diferite care dau nuanță parfumului. În cazul în care acesta oferă o singură familie olfactivă de la început și până se evaporă, atunci nu este un produs de calitate. 

Notele parfumului sunt: de vârf/ de top – care pot fi resimțite până la maxim 10-15 de minute de la pulverizare, de inimă/ de mijloc – care fac trecerea între notele de vârf și cele de bază. Ultimele sunt notele de bază care pot persista chiar și până la 20 de ore de la pulverizare.

Aromele parfumului

Miresmele unui parfum de calitate se vor simți independent una față de cealaltă, astfel încât să te bucuri de fiecare esență în parte. În funcție de preferințele tale poți alege familiile olfactive tradiționale, precum: florale, orientale, lemnoase, de iarbă, sau cele moderne: gurmande, fructoase, citrice, oceanice sau de flori verzi.

Achiziționează dintr-un magazin de specialitate

Fie acesta online sau tradițional, magazinul de unde dorești să achiziționezi viitorul parfum trebuie să fie recunoscut, precum Sephora. Dacă vei cumpăra produsul de pe site-uri obscure sau de la magazinele mici, „de cartier”, atunci s-ar putea ca parfumul dorit să nu fie original, ci un fake. Atunci când vrei să investești într-un produs care îți va oferi un miros plăcut, persistent și puternic, optează întotdeauna pentru un magazin de brand!

Analizează ambalajul parfumului

Este important să examinezi cu atenție atât ambalajul parfumului, dar și sticla acestuia. Există anumite semne prin care îți poți da seama imediat dacă parfumul este original sau fake. De exemplu, categoria parfumului, volumului, compoziția, codul de bare și tirajul din care face parte produsul ar trebui să coincidă atât pe ambalaj, dar și pe flacon; în caz contrar produsul ar putea fi un fals.

Alege întotdeauna parfumul potrivit pentru tine și nevoile tale, indiferent dacă-l vei folosi zi de zi sau doar pentru evenimentele speciale din viața ta. Un parfum de calitate îți va dărui atitudinea, dinamismul și curajul de care ai nevoie pentru a face față oricărei provocări!