Alegerea corectă a unui compresor pentru uz casnic

225
Alegerea corectă a unui compresor pentru uz casnic

Compresoarele sunt aparate folosite cu scopul de a umfla diverse accesorii, de la cele auto, la cele din casă, pentru a vopsi mai rapid cu ajutorul unui pistol de vopsit sau pentru a tencui de asemenea.

Compresorul de aer funcționează pe baza aerului comprimat, eliberat la o presiune mai mare decât cea inițială, iar acest lucru îl face esențial într-o gospodărie pentru proiecte ocazionale sau de construcții.

Iată cum alegi un compresor pentru uz casnic și de ce să ții cont:

Alegerea compresorului în funcție de utilizare

Înainte de a alege compresorul de aer potrivit trebuie să știi ce atribuții poate îndeplini acesta și în ce tip de proiecte îl poți folosi. Acest lucru este în directă legătură cu nevoile tale de asemenea, așa că alege compresorul ținând cont de toți acești factori.

Utilizarea casnică a unui compresor de aer include:

  • Umflarea anvelopelor autoturismelor și reglarea presiunii acestora.
  • Vopsirea pereților în cadrul proiectelor de renovare.
  • Curățarea suprafețelor precum aleea casei.
  • Umflarea piscinelor sau a saltelelor.
  • Lucrări de tâmplărie prin conectarea uneltelor pneumatice.

Acestea sunt câteva exemple de utilizări alea compresorului de aer în gospodărie, pentru care poți alege un echipament din gama de compresoare de aer cu piston

Compresoarele cu piston sunt recomandate pentru activitățile casnice mulțumită ușurinței cu care sunt folosite și întreținute. Costul acestora este unul relativ scăzut, în comparație cu cele de rang profesional. 

Important de reținut este și faptul că acest tip de compresor funcționează intermitent. De aceea este recomandat activităților de scurtă durată, precum umflarea sau vopsirea, care pot fi realizate în intervale mai scurte de timp.

Alegerea compresorului în funcție de pompă

Compresoarele de aer se împart în două categorii importante în funcție de pompa acestora:

  • Compresoare cu pompe cu ulei;
  • Compresoare cu pompe fără ulei.

Compresoarele cu pompe cu ulei au nevoie de întreținere atentă, prin verificarea regulată a nivelului de ulei și schimbarea acestuia ori de câte ori apare nevoia sau la recomandarea porducătorului.

Compresoarele cu pompe fără ulei sunt potrivite pentru uzul casnic, deoarece au nevoie de mai puține eforturi pentru întreținere decât cele cu ulei.

Alegerea compresorului în funcție de portabilitate

Există două tipuri principale de compresoare de aer în funcție de portabilitate:

  • Compresoare portabile;
  • Compresoare staționare.

Compresoarele portabile sunt fabricate cu scopul de a fi mutate în funcție de locul în care urmează a fi folosit. Acestea sunt mai ușoare, prevăzute cu mânere speciale pentru ridicare sau chiar cu sisteme de suport pe roți. Sunt folosite cel mai des pentru uz casnic, deoarece au un design compact și o putere potrivită pentru proiectele ocazionale din jurul gospodăriei. De asemenea, dacă te ocupi de reparații auto și ai o afacere personală, un compresor portabil îți va permite să te ocupi fără probleme de umflarea anvelopelor și verificarea presiunii.

Compresoarele staționare sunt folosite în domeniul industrial, au greutate mare și dimensiuni generoase. Sunt realizate pentru a fi folosite în regim de funcționare continuu, mai ales pe șantierele de construcții unde este mereu nevoie de astfel de echipamente.

Alege compresorul potrivit pentru activitățile de care te ocupi în propria gospodărie, în funcție de nevoi, ușurința cu care se folosește și bugetul de care dispui.