Camera de oaspeți în stil modern: 4 idei de amenajare

0
286
Camera de oaspeți în stil modern

O găzduire bună oferită cuiva, rudă, prieten sau coleg, reprezintă una dintre învățămintele pe care le primim încă din copilărie. Fiecare dintre noi am fost educați să-i tratăm pe cei care ne trec pragul casei cu tot ce avem mai bun, de la preparate delicioase și băuturi pe măsură până la o cameră de odihnă caldă și primitoare. Ei bine, dacă pentru partea culinară avem destule soluții, în ceea ce privește amenajarea unei încăperi dedicate musafirilor s-ar putea să întâmpini anumite dificultăți. Cu toții ne dorim un design modern, extrem de confortabil, rafinat și armonios. Însă, cum putem obține un decor deosebit? Iată câteva idei de amenajare:

Definește spațiul cu mobila potrivită

Stilul modern este elegant, aerisit și ordonat. Simplitatea sa creează o atmosferă foarte relaxantă. În general, într-o cameră de oaspeți care abordează acest tip de design se pune accent în primul rând pe funcționalitatea pieselor de mobilier. De altfel, esența stilului modern este sintagma  „Form follows function” inventată de arhitectul Louis Sullivan. Așadar, fiecare element trebuie să aibă un rol bine definit. Alege un pat matrimonial sau două paturi twin, în funcție de tipul musafirilor pe care îi găzduiești la tine în casă. Noptierele sunt absolut necesare pentru ca oaspeții să-și depoziteze accesoriile de mici dimensiuni, însă este necesar și un dulap unde să poată fi puse hainele și alte lucruri din bagajul de călătorie. Mobilierul multifuncțional poate fi o alegere perfectă.

Ia în considerare și forma articolelor utilizate. Stilul modern preferă piesele din lemn și metal, cu design precis, linii simple, fără ornamente și cu picioarele la vedere.

Mizează pe materialele textile deosebite

Este bine cunoscut faptul că cel mai simplu mod de a face o încăpere mai primitoare este să o decorezi cu materiale textile moi, plăcute la atingere. În acest sens, acoperă salteaua cu lenjeria de pat din bumbac organic de la mezoni.ro ca să le oferi musafirilor un confort sporit. Folosește și o cuvertură pe măsură, dar și câteva pături și mai multe perne de diferite dimensiuni ca să amenajezi patul. Amintește-ți că oaspeții tăi vor intra în contact direct cu toate textilele utilizate în zona de odihnă, așa că ai grijă la calitate dacă intenționezi să faci o impresie cât mai bună. Mai departe, așază un covor pufos la nivelul podelei. Ia în considerare și aspectul ferestrelor, ca să le oferi celor pe care îi găzduiești un spațiu intim și sigur. Montează perdele și draperii din materiale bune, de exemplu bumbac sau organza.

Trebuie să știi că stilul modern agreează pardoseala simplă, din lemn natur, piatră naturală ori beton aparent și ferestrele înalte, libere. Cu toate acestea, pentru că vorbim de o cameră pentru oaspeți, trebuie să te gândești la un spațiu confortabil și ferit de privirile vecinilor. Totuși, încearcă să nu exagerezi cu cantitatea de materiale textile folosite pentru decor și să urmezi cât mai mult ideea minimalismului.

Optează pentru o combinație simplă de culori

O cameră modernă trebuie să fie luminoasă și spațioasă. Pe lângă faptul că integrezi în decor doar elementele cu un rol bine definit, alege să deschizi totul și cu ajutorul culorilor. Nuanțele calde și neutre sau cele inspirate din natură sunt o opțiune excelentă pentru camera de oaspeți. Mizează pe culori rafinate și pline de stil precum maro, bej, alb, gri, negru, roz pal, albastru deschis sau roz pal pentru un rezultat sofisticat.

Evită decorațiunile de efect

De obicei, în camera de oaspeți nu este indicat să folosești decorațiuni prea multe pentru că musafirii se pot “încurca” de obiectele mai puțin utile. Însă, dacă urmezi stil modern cu atât mai mult trebuie să renunți la ornamentele de efect. Poți integra, în schimb, o oglindă de podea sau un grup de oglinzi cu diferite dimensiuni, tablouri cu rame metalice ori câteva plante și flori. 

De obicei, stilul modern este preferat de firile practice tocmai pentru că îmbină perfect funcționalitate cu partea estetică și nu impune multe restricții. Se pretează de minune în camera de oaspeți și aduce o notă de confort, ceea ce înseamnă că-l poți folosi fără probleme ca să amenajezi o încăpere unde musafirii tăi să se simtă ca acasă.

agentie SEO Bucuresti & promovare online