Ce forme de sprâncene să alegi în funcție de tipul feței?

237
Ce forme de sprâncene să alegi în funcție de tipul feței?

Sprâncenele îți încadrează trăsăturile feței, iar orice modificare a acestora are un impact major asupra aspectului tău. Pentru a alege forma sprâncenelor potrivită pentru tine, poți lua în considerare tipul feței tale. Trăsăturile faciale și structura osoasă a chipului te pot ajuta să identifici cum anume trebuie să arate sprâncenele astfel încât să-ți complimenteze înfățișarea. Descoperă în rândurile de mai jos ce formă a sprâncenelor este potrivită pentru tine!

Forma ideală de sprâncene pentru fața în formă de inimă

Ai bărbia ascuțită și îngustă, linia superioară a părului în formă de V și fruntea lată? În acest caz, fața ta poate fi descrisă ca având formă de inimă. Deoarece accentul este pus deja pe ochi și pe frunte, scopul este să identifici o formă a sprâncenelor care să îți complimenteze întreaga fizionomie. Poți opta pentru o formă a sprâncenelor dreaptă sau puțin curbată. 

Fețelor în formă de inimă li se potrivesc cel mai bine sprâncenele groase și pline. Din acest motiv, dacă ai goluri de păr trebuie să te asiguri că umpli cu machiaj. Dacă nu vrei să te preocupi constant de aranjarea acestora, poți să beneficiezi de o micropigmentare ale sprâncenelor în Bucuresti

Forma de sprâncene potrivită pentru fața rotundă

Dacă partea de sus (pomeții) și cea de jos (linia maxilarului) a feței tale au aceeași lungime, iar la nivelul obrajilor chipul tău este mai lat, atunci cel mai probabil ai o față rotundă. Este recomandat să optezi pentru o formă a sprâncenelor în contrast cu fizionomia ta. Din acest motiv, sprâncenele pline, cu o arcadă ascuțită și unghiulară poate adăuga structură feței tale. 

Forma ideală de sprâncene pentru fața alungită

Dacă ai fruntea, pomeții și maxilarul de aproximativ aceeași lățime, bărbia și linia maxilarului sunt ușor rotunjite, iar fața ta are o aparență prelungă, atunci poți avea chipul alungit. Pentru a da impresia unei fizionimii mai pline de volum, trebuie să acorzi atenție capătului exterior al sprâncenei, adică locului unde se termină aceasta. Optează pentru sprâncene mai scurte, ușor arcuite, pentru a da impresia unui chip mai lat. 

Forma de sprâncene potrivită pentru fața pătrată

În cazul în care linia pătrată și ascuțită a maxilarului este cea mai evidentă trăsătură facială a ta, iar bărbia are o curbură minimă, există posibilitatea să ai fața pătrată. Pentru a crea un aspect mai rotunjit, este recomandat să le dai sprâncenelor o formă curbantă și înaltă. 

Forma ideală de sprâncene pentru fața ovală

În cazul în care ai fruntea mai lată decât bărbia, pomeți proeminenți, iar chipul tău se îngustează ușor într-o bărbie mică, există șanse mari ca fața ta să fie ovală. Deoarece acestei forme de fețe i se potrivesc majoritatea formelor de sprâncene, te poți ghida după forma sprâncenelor tale naturale și să le evidențiezi prin machiaj. 

Acum că știi ce formă de sprâncene este recomandată feței tale, le poți contura corespunzător cu machiaj sau le poți pensa astfel încât să-ți complimenteze fizionimia. Pentru servicii profesionale, programează-te la un expert cosmetician!