Ce pot face copiii după școală în București?

167
Ce pot face copiii după școală în București?

Una dintre întrebările pe care orice părinte și-o pune la un moment dat este cum ar putea copilul său să-și petreacă timpul liber după școală. Răspunsul nu este întotdeauna ușor de găsit. În mod evident, trebuie să ții cont și de preferințele și interesele copilului, dar în același timp ai prefera să fie ceva care să îl ajute să învețe lucruri noi sau să-i ofere ocazia de a-și face noi prieteni. Ți-am pregătit câteva idei de activități care îndeplinesc toate aceste criterii și pe care i le poți propune și tu copilului tău. 

Cursuri de informatică 

Un curs de informatică reprezintă metoda perfectă de a-l introduce pe cel mic în lumea tehnologiei sau de a-i oferi ocazia să-și aprofundeze cunoștințele pe care le are deja. Poate învăța multe lucruri interesante și foarte utile, de care va avea nevoie la școală, dar și în viața de zi cu zi. În mai puțin timp decât ai crede că este posibil, cel mic poate stăpâni diverse limbaje de programa și învăța să-și creeze propriile jocuri și aplicații.

Ai la dispoziție o gamă variată de cursuri de informatică pentru copii în București. Tot ce trebuie să faci este să-l alegi pe cel potrivit pentru vârsta copilului tău și abilitățile sale.

Activități sportive 

Fotbal, gimnastică, înot, baschet, tenis, arte marțiale, volei. Acestea sunt doar câteva dintre sporturile care l-ar putea interesa pe un copil și care au avantajul că pot fi practicate în orice anotimp. Îi oferi ocazia de a-și face noi prieteni și  te asiguri și că va face mișcare de cel puțin câteva ori pe săptămână, lucru deosebit de important dacă ținem cont de faptul că la școală își petrece majoritatea timpul stând pe scaun. 

În funcție de sportul pe care îl alegeți, poate reprezenta și o modalitate bună de a învăța să lucreze în echipă și să coopereze cu alți copii pentru a atinge un obiectiv. Dacă nu ești sigură ce tip de sport ar prefera să practice copilul tău, nu ezita să-i ceri părerea înainte de a face o alegere. 

Cursuri de limbi străine 

Ideea de învăța o limbă străină este una care îi va încânta pe mulți copiii. Stăpânirea unei alte limbi este întotdeauna utilă și se poate dovedi un avantaj mai târziu, când poate va dori să studieze peste hotare sau va alege o profesie ce necesită astfel de cunoștințe. Un curs de acest tip îl poate ajuta pe un copil să-și dezvolte abilitățile de comunicare, să învețe lucruri interesante despre alte culturi și chiar să-și facă noi prieteni. Un alt avantaj îl reprezintă faptul că se poate opta atât pentru cursuri în format fizic, cât și pentru cursuri online. 

Ateliere de creație 

Dacă ai acasă un mic artist, atelierele de creație reprezintă activitatea extrașcolară perfectă. Poate fi vorba de un atelier de pictură sau desen, unul de sculptură, modelaj, țesut etc. Posibilitățile sunt numeroase și variate și, ca și în cazurile de mai sus, este imposibil să nu găsești o activitate potrivită pentru vârsta, interesele și abilitățile copilului tău. Pe lângă faptul că îi stimulează imaginația și creativitatea, atelierele de acest gen îl ajută să învețe să se concentreze și contribuie și la dezvoltarea îndemânării sale.  

Cursuri de dans 

Dansul este o altă activitate care poate fi practicată încă de la vârste mici, atât de fete, cât și de băieți, și poate avea numeroase beneficii. Printre altele, va avea ocazia de a socializa cu alți copii de vârste apropiate și cu pasiuni similare și de a-și face noi prieteni, dar și de a face mișcare, ceea ce va contribui la îmbunătățirea condiției sale fizice și la menținerea unei bune stări de sănătate. 

Lista activitățile pe care le poate face un copil după școală în București este destul de variată. Nu trebuie decât să o alegi pe cea care i se potrivește cel mai bine copilului tău. Propune-i câteva dintre activitățile de mai sus sau invită-l să vină chiar el cu o idee.