Ce trebuie să știi despre fațetele dentare

699
Ce trebuie să știi despre fațetele dentare

Fațetele dentare sunt foițe mici realizate din materiale ceramice, care se aplică direct pe suprafața dinților. Acestea pot schimba complet aspectul danturii și te pot ajuta să ai un zâmbet perfect. Dacă și tu îți dorești să zâmbești din nou cu mai multă încredere, iată ce ar trebui să afli despre fațetele dentare.

Când îți poți pune fațete dentare?

Fațetele sunt recomandate în mai multe situații. Atunci când ești nemulțumit de culoarea dinților tăi și albirea dentară nu este eficientă, fațetele dentare te pot ajuta să obții nuanța dorită. De asemenea, ele sunt recomandate și în cazul dinților foarte mici, rotiți, spațiați sau cu ușoare fisuri.

Când nu sunt recomandate fațetele dentare?

Atunci când de-a face cu probleme majore și dinții sunt deteriorați, prezintă carii sau intră în contact cu cei de pe arcada opusă, fațetele nu vor putea fi aplicate. În astfel de situații, medicul stomatolog va recomanda alte proceduri mai potrivite pentru tine.

Cum se aplică fațetele dentare?

Există două moduri de aplicare – cu șlefuire sau fără șlefuire. În cazul fațetelor cu șlefuire (fațete prep), se va îndepărta un strat foarte subțire de țesut dentar și apoi se va aplica un adeziv pe suprafața dinților, cu ajutorul cărora se vor fixa fațetele. 

Variantele fără șlefuire (no prep) se recomandă în general dinților de dimensiuni mici, iar adezivul și fațetele se vor aplica direct pe suprafața dentară. Acest proces reprezintă o intervenție minim invazivă, chiar și atunci când are loc cu șlefuire.

Care sunt principalele beneficii ale fațetelor?

Această procedură reprezintă o metodă rapidă de a reda frumusețea zâmbetului, care este și foarte durabilă. Respectând regulile de igienă dentară, fațetele pot avea o durată de viață de până la 15-20 de ani. Ele nu au nevoie de o întreținere specială, poți urma aceeași îngrijire ca pentru dinții naturali: periaj de două ori pe zi, folosirea aței dentare și a apei de gură.

Fațetele asigură un aspect extrem de natural, fiind realizate special pentru dantura fiecărui pacient. Ele vor fi proiectate cu ajutorul tehnologiei digitale, iar acesta va putea vedea cum va arăta viitorul său zâmbet. De asemenea, acest lucru permite și fațetarea unui singur dinte, deoarece se va alege cu grijă nuanța astfel încât să se potrivească danturii naturale.

Rezistența fațetelor nu se referă numai la structura lor, ci și la aspect. Nu va trebui să îți faci griji că acestea se vor îngălbeni sau vor arăta complet diferit odată cu trecerea timpului. Ele nu se pătează și nu vin cu niciun fel de restricții alimentare, nici măcar după finalizarea procesului de aplicare. Poți resimți o ușoară sensibilitate timp de câteva zile, însă îți vei putea folosi dinții la fel ca înainte.

Fațetele sunt ideale dacă ai o dantură cu mici imperfecțiuni și îți dorești să le rezolvi cât mai ușor. Încearcă fațete dentare by Klodian Hazizi și beneficiază de o lucrare realizată cu precizie microscopică, la cele mai înalte standarde de calitate. Astfel, îți vei putea recăpăta încrederea în tine și vei putea zâmbi cu plăcere oricând, impresionându-i pe toți cu noua ta dantură perfectă!