Covoarele din cauciuc – alegerea perfectă pentru diverse aplicaţii industriale

784
Covoarele din cauciuc - alegerea perfectă pentru diverse aplicaţii industriale

ForcePlast SRL este o firmă profesională specializată pe o gamă diversificată de produse industriale din cauciuccovoaregarnituri şi benzi transportoarerole metalice pentru banda transportoare, preşuri antibacterienefurtunuri şi roţi industrialerazuri din cauciuc pentru lamele utilajelor de deszăpezire, dale din cauciuc granulat şi manşoane din cauciuc.

Utilizarea covoarelor din cauciuc este din ce în ce mai extinsă în diverse aplicaţii domestice şi industriale datorită AVANTAJELOR UNICE pe care aceste produse le conferă. Covoarele din cauciuc îşi demonstrează zi de zi utilitatea în medii de lucru dintre cele mai dificile, predispuse la scurgeri chimice, uzate intens. Covoarele din cauciuc sunt relativ accesibile ca preţ şi uşor de întreţinut, asigurând o utilizare îndelungată dacă sunt respectate indicaţiile de mentenanţă ale producătorului.

covorase din cauciuc industriale

Avantajele covoarelor din cauciuc

CONFORT: Covoarele din cauciuc furnizează o suprafaţă perfectă pentru locurile unde oamenii sunt nevoiţi să stea mult timp în picioare. Acestea furnizează o amortizare suficientă pentru a ajuta la reducerea oboselii acumulate şi la micşoararea riscurilor de accidentare la picioare. Sunt o alegere excelentă pentru bucătăria restaurantelor şi pentru baruri. Cauciucul moale şi rezistent la alunecare asigură confortul necesar pentru ca încheieturile şi oasele să nu fie afectate.

RECICLARE: Cauciucul este un material 100% reciclabil, astfel că utilizarea covoarelor din cauciuc pentru dotarea suprafeţelor este o alegere ecologică.

ÎNTREŢINERE UŞOARĂ: În special în locurile unde sunt importante durata lungă de utilizare, rezistenţa la alunecare şi rezistenţa în general, suprafeţele din cauciuc sunt preferate în faţa oricăror altor tipuri. Suprafeţele cauciucate sunt alegerea optimă pentru clădiri comerciale, şcoli şi universităţi sau instituţii ale statului. Arhitecţii şi designerii de interior adoră modelele noi şi culorile vibrante ce pot fi uşor combinate pentru a crea pardoseli deosebite, apreciate de toate gusturile.

SIGURANŢĂ: Covoraşele din cauciuc adaugă n plus de siguranţă în orice aplicaţie sunt utilizate. Sunt disponibile diverse modele cu particularităţi specifice mediului în care vor fi utilizate. Aderenţa anti-alunecare este unul dintre principalele avantaje pentru care sunt utilizate, dar pot fi izolatoare fonic, rezistente la apă sau compuşi chimici, produse petroliere, electroizolante, antibacteriene şi anti-mucegai.

modele de covoare din cauciuc disponibile

Modele de covoraşe disponibile

 • Covorul din cauciuc antiderapant este perfect pentru aplicații în interior care nu necesită particularități deosebite fizico-mecanice. Aceste covoare din cauciuc sunt utilizate pentru acoperirea pardoselilor industriale și suprafețelor în general. Suprafața covorului este cu buline, iar temperatura de lucru de la -25°C până la +80°C.
 • Covoarele din cauciuc antistatice sunt proiectate pentru a permite descărcarea controlată a electricităţii operatorului postului de lucru. Pe verso aceste covoare sunt echipate cu ventuze ce au rol dublu: se lipesc de podea pentru a sta fix şi în acelaşi timp formează buzunare de aer ce creează un efect de amortizare maximă. Toate cele 4 laturi ale covorului au muchii anti-împiedicare.
 • Covorul din cauciuc antistatic şi ignifug este proiectat pentru a permite descărcarea controlată a electricităţii operatorului postului de lucru. Pe verso este echipat cu ventuze ce au rol dublu: se lipesc de podea pentru a sta fix şi în acelaşi timp formează buzunare de aer ce creează un efect de amortizare maximă. Toate cele 4 laturi au muchii anti-împiedicare. Se poate utiliza în zone industriale și zone de birouri, fiind rezistent la utilizare intensă.
 • Covoarele din cauciuc buretos (spongios): Placa de cauciuc spongios poate fi cu celule deschise sau închise, având o bună elasticitate. Utilizarea sa este potrivită în orice domeniu de activitate, pentru aplicații la diferite etanșări. Suprafața covorului poate fi celular închisă sau celular deschisă.
 • Covorul din cauciuc electroizolant este utilizat pentru protejarea personalului în timpul lucrărilor la tablouri electrice, pentru acoperirea diverselor suprafețe ce necesită protecție la joasă/medie și înaltă tensiune. Se folosește ca mijloc auxiliar alături de alte echipamente de protecție.
 • Covorul din cauciuc electroizolant şi rezistent la produse petroliere este utilizat pentru protejarea personalului în timpul lucrărilor la tablouri electrice, pentru acoperirea diverselor suprafețe ce necesită protecție la joasă/medie și înaltă tensiune. Se folosește ca mijloc auxiliar alături de alte echipamente de protecție.
 • Covoare cauciuc EPDM: Cauciucul EPDM are o rezistență foarte bună la îmbătrânire, coroziune, acizi, condiții climatice, rezistent la radiaţii ultraviolete (UV).
 • Covoare cauciuc NBR (un elastomer sintetic rezistent la grăsimi și produse petroliere, uleiuri sintetice și naturale fiind un material excelent pentru aplicații industriale) sunt rezistente la emulsii, apă, ulei, uzură fizică, șocuri mecanice, sfâșiere, tăiere şi la uleiul hidraulic și uleiul de transformator. Utilizarea lor este optimă în domeniul izolațiilor, instalațiilor industriale pentru producție de petrol și gaze, diverselor aplicații auto sau la etanșări.
 • Covorul de cauciuc NEOPREN (CR) este caracterizat printr-o bună rezistență împotriva ozonului și agenților atmosferici, apelor sărate, solvenților și acizilor de concentrație scăzută.
 • Covoarele de cauciuc SBR (de uz general) pot fi utilizate în confecționarea de garnituri, suprafețe de protecție (bancuri de lucru), pentru amortizarea șocurilor mecanice, sisteme de hidroizolație, pardoseli, hale industriale, padocuri pentru animale, într-un interval de temperatură cuprins între -25°C şi +70°C.
 • Covorul din cauciuc siliconic este indicat a se utiliza acolo unde este necesară o rezistență excelentă la temperaturi ridicate sau scăzute. Prezintă rezistență deosebită la raze ultraviolete UV, agenți atmosferici, ozon și uzură. Are bune proprietăți mecanice, chiar și la temperaturi înalte. Suprafaţa covorului este lisă, iar temperatura de lucru cuprinsă între -70°C şi +200°C.