5 accesorii care nu trebuie să lipsească dintr-o mașină Ford

286
5 accesorii care nu trebuie să lipsească dintr-o mașină Ford

Siguranța și confortul sunt două din aspectele principale pe care trebuie să le ai în vedere ori de câte ori pleci la drum cu Fordul tău. Indiferent că e vorba de o călătorie de sute de kilometri sau de obișnuitul drum de acasă până la birou, este bine să ai permanent în mașină câteva accesorii care să te ajute să călătorești sigur și confortabil.

Noi am făcut o selecție a celor mai importante dintre ele, iar în cele ce urmează poți vedea care sunt acestea. 

Încărcătorul pentru telefon

Telefonul mobil a devenit un accesoriu indispensabil, odată cu apariția modelelor smart, care au disponibile mult mai multe funcții pe lângă cea de bază. Lipsa telefonului mobil sau imposibilitatea de a-l folosi au ajuns să genereze o anumită stare de neliniște, iar acesta este ultimul lucru de care ai nevoie când conduci.

Se întâmplă de multe ori să uiți să-ți pui telefonul la încărcat sau să fii nevoit să pleci în grabă, pentru a constata în mașină că bateria e „pe roșu”. Pentru astfel de situații dar și în cazul în care ești mai mereu pe drumuri, trebuie să ai permanent în mașină un încărcător auto pentru telefon. Dacă mașina este dotată cu sloturi USB, e suficient un simplu cablu de încărcare, iar în caz contrar, ai nevoie de un adaptor care să poată fi conectat la priza mașinii. 

Tăviță pentru portbagaj

Un astfel de accesoriu te ajută să menții portbagajul curat, indiferent de natura obiectelor pe care le transporți. Tăvițele de portbagaj pentru Ford pot fi alese în funcție de modelul mașinii tale, astfel încât să se potrivească perfect, urmând exact marginile portbagajului. Sunt realizate din material impermeabil, astfel că rețin atât praful și noroiul cât și lichidele vărsate accidental în portbagaj. Datorită marginilor ridicate, murdăria nu poate aluneca în afara tăvițelor și astfel portbagajul se menține în permanență curat.

Mai mult de atât, ajută și la fixarea mai bună a obiectelor transportate în portbagaj, având o suprafață aderentă, care le împiedică să alunece. 

Kit pentru înlocuirea roților

O pană de cauciuc poate apărea când nu te aștepți, iar dacă nu este nicio vulcanizare prin apropiere, e bine să fii pregătit și pentru astfel de incidente. În primul rând, trebuie să ai o roată de rezervă bine umflată, apoi sculele necesare pentru montarea acesteia.

Este vorba de un cric și o cheie pentru desfacerea și strângerea prezoanelor. Cu ajutorul cricului, mașina se ridică în dreptul roții sparte, după ce, în prealabil, au fost slăbite șuruburile de prindere (prezoanele). Apoi, șuruburile de desfac, se scoate roata spartă și se înlocuiește cu cea de rezervă, iar aceasta se fixează cu aceleași șuruburi, care se strâng foarte bine cu cheia după ce mașina a fost coborâtă de pe cric. 

Lanternă și vestă reflectorizantă

Un astfel de necaz poți să pățești noaptea sau, dacă nu ți se sparge roata, e posibil să apară ceva la motor. Dacă ți se întâmplă într-o zonă neiluminată, ai nevoie de o lanternă pentru a putea remedia problema, întrucât nu te poți baza pe farurile mașinii.

De asemenea dacă nu reușești să ajungi într-o parcare și ești nevoit să oprești pe marginea șoselei, este bine să fii echipat cu o vestă reflectorizantă, pentru siguranța ta. Aceasta te face mai vizibil de la depărtare, reducând astfel riscul unor accidente. 

Cabluri pentru baterie

Sunt utile mai ales în sezonul rece, când bateria mașinii cedează mai ușor, însă e bine să le ai permanent în mașină pentru că o astfel de problemă poate apărea oricând. Vei găsi, cu siguranță, pe cineva dispus te ajute și să-ți dea curent de la bateria mașinii sale, iar pentru aceasta ai nevoie de caburi speciale. Acestea conectează bornele între ele și transmit curent din bateria celeilalte mașini către mașina ta, ajutând-o să pornească. Pentru a fi eficiente, cablurile trebuie să fie cât mai groase, cu miezul din sârmă de cupru. 

Acestea sunt cele mai importante accesorii care nu trebuie să lipsească de la bordul unui Ford, implicit nici din dotarea mașinii tale.