Tenul gras: 5 trucuri de îngrijire

749
Tenul gras: 5 trucuri de îngrijire

Foarte multe persoane se confruntă cu tenul gras, având pielea uleioasă, lucioasă și adesea cu tendințe acneice. Pielea grasă produce exces de sebum, ceea ce duce la pori dilatați și la apariția imperfecțiunilor: coșuri, puncte negre sau chiar pete roșiatice și zone iritate la nivelul feței, dar și al corpului.

Dacă ai probleme cu tenul gras, atunci consultă cele 5 trucuri de îngrijire recomandate, introdu-le în rutina ta de curățare și înfrumusețare și bucură-te de un ten fără imperfecțiuni, cu un luciu natural și catifelat la atingere!

Răsfăț și ten sănătos

Pentru a înlătura excesul de sebum de pe pielea feței, să te bucuri de clipe de relaxare în prezența unui ambient plăcut, frumos parfumat, dar și alături de compania melodiilor tale favorite, poți folosi cel puțin o dată sau de două ori pe săptămână măști de față de la branduri de top, precum Erborian, Sephora Collection, Origins, Glamglow sau Fresh. 

Imaginează-ți doar cum te întorci în confortul locuinței tale după o zi plină de activități diverse, faci o baie binemeritată și apoi aplici o mască împotriva impurităților tenului gras. Încearcă să găsești produsele ce conțin: ulei de arbore de ceai, argilă, sulf, zinc, cărbune activ, acid salicilic, acid glicolic, benzoyl peroxide sau niacinamida.

Creme pentru un ten îngrijit

Cremele matifiante sunt recomandate pentru tenul gras și cel acneic, însă trebuie să ai în vedere faptul că unele produse cosmetice pentru prevenirea, estomparea și curățarea impurităților pot avea ingrediente active dure. Deci, sunt recomandate și cremele hidratante care alină fața de iritațiile întâlnite. 

Aplică o cremă hidratantă în rutina ta zilnică, de preferat cu protecție solară: primăvara și vara cu un minim de 30 SPF, iar toamna și iarna cu 10-15 SPF. Crema va proteja tenul și de praful, fumul și poluarea orașului, astfel încât porii să se păstreze mai curați.

Nu uita de primul pas în make-up: primerul

Primerul (baza de machiaj) este absolut necesar pentru un make-up de durată, dar și pentru un ten sănătos. Vei vedea că există o diferență între un ten gras fără primer și unul căruia i-a fost aplicat produsul: cel din urmă având un luciu natural, spre deosebire de primul care și-a menținut luciul inestetic.

Produse demachiante delicate

Pentru a îndepărta un machiaj rezistent vei avea nevoie de un demachiant cu o formulă puternică, însă aceasta nu ar trebui să irite sau să usuce pielea. Alege produsele speciale pentru tenul acneic! În caz contrar, dacă tenul este uscat, glandele sebacee vor intensifica producția de sebum ceea ce pe termen lung nu va fi deloc benefică pentru pielea ta.

Nu stoarce coșurile

Deoarece tenul gras poate fi însoțit adesea puncte negre și coșuri, este indicat să nu le storci! Dacă vei face acest lucru, pielea ta va fi inflamată și există posibilitatea să apară o acnee acută deoarece coșurile nu au fost extrase corespunzător. Folosește în schimb produsele pentru ten gras și acneic și consultă un dermatolog pentru problemele ce persistă.

Astfel, ia în considerare sfaturile oferite pentru a avea un ten gras, dar cu luciu natural și fără imperfecțiuni! Investește doar în produsele adecvate pielii feței tale și oferă-le acestora timp: după o perioadă efectele se vor observa, iar tu te vei putea bucura întotdeauna de un chip frumos, alături de un boost de încredere, feminitate și eleganță!