Cum să îţi aduni datele pentru cea mai eficientă campanie de marketing în 2023

119
Cum să îţi aduni datele pentru cea mai eficientă campanie de marketing în 2023

Pentru a construi o campanie de marketing care sa iti aduca mai multi clienti in 2023, ai nevoie de o strategie bine pusa la punct, de multa documentare si de cateva instrumente care sa iti simplifice eforturile. Un astfel de instrument ar fi o baza de date complete, corecta si verificata, pe care o poti procura foarte simplu de pe RisCo.

Cu siguranta ai deja o lista de clienti catre care trimitic periodic noutati despre produsele sau serviciile firmei tale, insa dupa ce ai reusit sa ii fidelizezi, trebuie sa iti extinzi orizonturile. Contactatul la rece poate fi o varianta pentru Departamentul de Vanzari, insa daca iti doresti sa ai succes pe Marketing, ai nevoie de o baza de date pe care sa te poti baza.

Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a converti mai repede si mai simplu ca niciodata?

In primul rand, daca ai deja o lista de clienti traditionali, o poti popula cu date concludente din sistemul RisCo. Trebuie doar sa cauti firmele care te intereseaza, bifand cele mai importante criterii pentru tine. Astfel, poti face selectia in functie de tipul de firme (SRL, SA, PF II, Institutii Publice, Asociatii sau Fundatii), in functie de starea firmelor sau in functie de datele financiare (cifra de afaceri, profit net, numar de angajati).

In functie de specificul campaniei, poti alege firmele in functie de locatie sau sectorul de activitate.

Selectezi datele de contact care te intereseaza, in functie de tipul de campanie pentru care optezi. Astfel, daca vrei sa faci o campanie de promovare prin SMS, ai nevoie doar de numerele de contact ale firmelor.

In schimb, daca doresti sa trimiti newslettere pe email, ai nevoie de adresele de email ale firmelor.

Pentru ambele variante, daca doresti sa te informezi in prealabil despre firmele pe care urmeaza sa le incluzi in campania ta, poti bifa si varianta de website.

Dupa ce ai selectat criteriile de interes, trebuie doar sa descarci lista in format Excel, pentru a lucra mai usor cu informatiile.

Daca ai deja un CRM, poti importa datele direct in CRM-ul tau, pentru o gestionare mai eficienta a informatiilor.

Dupa ce ai construit listele cu date de contact 100% sigure si relevante, o poti completa, adaugand persoane de contact, numere de telefon si adrese de email.

O baza de date actualizata constant va imbunatati calitatea campaniilor tale, ferindu-te de situatiile in care agasezi persoane de contact neinteresate.

In concluzie, pentru o campanie de marketing de succes in 2023, nu subestima importanta unei baze de date complete si actualizate. RisCo.ro poate fi o resursa valoroasa pentru a obtine datele de care ai nevoie pentru a-ti atinge obiectivele de marketing. Cu datele corecte si instrumentele potrivite, vei putea sa-ti maresti lista de clienti si sa-ti promovezi serviciile sau produsele cu succes catre publicul tinta.