Cu ce se poartă mocasinii în ținutele bărbătești

0
415
Cu ce se poartă mocasinii în ținutele bărbătești
DEZITEC produse profesionale pentru curatenie import Italia

Știai că mocasinii au fost inițial inventați pentru a fi purtați doar în casă de către aristocrați? De-a lungul timpului, marile case de modă au integrat însă acest model de încălțăminte și l-au transformat în pantofi casual, ideali pentru o gamă largă de ținute bărbătești. Află cu ce se poartă cel mai bine mocasinii. 

Cum asortezi mocasinii în funcție de ținută

În primul rând, trebuie să știi că există mai multe tipuri de mocasini: modelul penny, modelul cu ciucuri, așa-zișii driving mocs și chiar boat shoes, care au formă de barcă. De asemenea, acești pantofi pot fi făcuți din diverse materiale, de la piele întoarsă moale la catifea, pentru ocazii speciale. Iată ce model să alegi în funcție de ținută.

  • Ținuta smart-casual 

Foarte populară în ultima vreme, ținuta smart casual la bărbați presupune combinarea unui stil elegant cu cel casual. Acest lucru se traduce prin pantaloni comozi, cămașă și sacou din diferite materiale. Mocasinii vin perfect în completarea acestei ținute pe care o poți adopta fie la birou, fie la diverse evenimente non-formale. 

Poți alege modelul clasic de mocasini pentru bărbați pe asortie.ro. Dacă optezi pentru un aspect “cuminte”, este indicat să-ți alegi încălțămintea în nuanțe de negru sau maro. Dacă însă ai dus stilul smart-casual într-o direcție ceva mai curajoasă, există acum pe piață mocasini clasici pentru bărbați în nuanțe de bej, oranj sau bleu. 

  • Ținuta elegantă 

Dacă trebuie să participi la un eveniment formal și vrei totuși să porți o pereche de încălțăminte comodă și în trend, există mocasini special fabricați pentru aceasta. Cea mai sigură variantă pe care să mergi o reprezintă mocasinii din piele neagră, cât mai simpli, care se potrivesc oricărui tip de costum.

Deși în general mocasinii se poartă fără șosete, trebuie să ai grijă ca lungimea pantalonului să se întindă suficient de mult peste gleznă. Nu este însă greșit să porți mocasini cu șosete, în special în anotimpurile reci. Poți opta pentru o pereche de șosete asortate cromatic, care să se potrivească și cu lungimea și cu grosimea materialului din care sunt făcuți pantalonii. 

  • Ținuta casual pentru vară

Mocasinii sunt la momentul actual unul dintre cele mai versatile tipuri de încălțăminte bărbătească. Pot fi purtați cu ușurință în anotimpurile calde, atât timp cât se potrivesc ținutei tale. Vara, cei mai potriviți sunt mocasinii din piele întoarsă moale, în nuanțe care pot varia de la maro închis la crem. Pentru o ținută mai veselă, însă, poți opta pentru o pereche cu ciucuri viu colorați pe care să-i asortezi cu pantaloni sau cămăși de in. 

Pantalonii chino sunt de asemenea adecvați unei ținute de vară, dar și orice tip de blugi pe care-i poți purta suflecați. Nu se recomandă să porți șosete vara, tocmai de aceea este important să alegi mocasinii dintr-un material moale. Această combinație în stil italienesc este din ce în ce mai populară, iar mocasinii pot înlocui astfel sandalele sau încălțămintea sport. 

Mocasinii sunt o alegere modernă și o alternativă la încălțămintea bărbătească de tip clasic. Pot fi purtați la birou, în oraș, la întâlnirile cu prietenii, în excursii și chiar la o gală importantă, dacă ai suficient curaj încât să alegi o pereche din catifea.

agentie SEO Bucuresti & promovare online