Cum să îți alegi inelul în funcție de forma degetelor?

214
Cum să îți alegi inelul în funcție de forma degetelor?

Se știe deja că bijuteriile sunt unele dintre accesoriile preferate ale femeilor, inelele ocupând un loc aparte în cutia cu obiecte prețioase. Acestea pot simboliza fie momente și etape importante din viață, fie moșteniri de familie sau pur și simplu piese menite să ofere un aspect aparte ținutei. Fiind disponibile într-o varietate de modele, culori, forme și dimensiuni, inelele sunt ușor de integrat în majoritatea outfit-urilor, ele putând fi purtate zilnic. 

Indiferent că preferi să porți un singur inel care are valoare simbolică ori sentimentală pentru tine (spre exemplu, inelul de logodnă sau verigheta) sau alegi mai degrabă să îl schimbi în funcție de ocazie, este important să îl alegi în mod corect. Bijutierii recomandă să porți acest tip de accesoriu în funcție de forma degetelor, acestea având capacitatea de a schimba complet aspectul vizual al mâinilor tale. 

Ce să porți dacă ai degetele groase

Inelele se potrivesc oricărui tip de degete, însă acestea trebuie alege corespunzător în funcție de câteva reguli simple. Dacă extremitățile tale sunt groase este recomandat să optezi pentru produse care vor crea un efect de subțiere. Astfel, poți opta pentru inele din argint cu pietre ovale sau asimetrice, care vor distrage atenția de la forma degetelor tale și le vor face să pară mai subțiri. 

În mod similar, și bijuteriile alungite sau subțiri pot crea același efect optic. Poți să te orientezi către pietre și modele colorate dacă acestea reflectă personalitatea ta sau chiar pentru reprezentări ale unor obiecte – inelele care simbolizează frunze, pene sau petale de flori pot fi o alegere inspirată. 

Ce să porți dacă ai degetele subțiri 

Dacă ești posesoarea unor degete subțiri, specialiștii în domeniul esteticii consideră că poți purta orice tip de inele. Produsele cu pietre supradimensionate sunt în trend, ele fiind chic atât în ținutele de zi, cât și în cele pentru seară. Și inelele subțiri sunt o alegere potrivită, ele accentuând feminitatea mâinilor tale. 

Deși poți opta pentru orice produse îți atrag atenția, este recomandat totuși să eviți purtarea inelelor foarte groase sau prea mari. În funcție de modelul pe care îl au, acestea pot crea un contrast mult prea mare cu degetele tale delicate. 

Ce să porți dacă ai degetele lungi 

Lungi și elegante, aceste degete se potrivesc de minune cu inelele late, înfrumusețate cu diverse pietre sau sculpturi. Poți încerca și modelele de tip 2 in 1 sau 3 in 1 – acestea vor oferi un echilibru între grosimea pe care o au și lungimea degetelor. 

Ai grijă să nu exagerezi cu numărul lor sau cu lățimea inelelor, deoarece poți trece în extrema opusă. Dacă accesoriile tale sunt prea groase, va părea că degetele tale sunt mult mai scurte în realitate, diminuând eleganța mâinilor. 

Ce să porți dacă ai degetele scurte

Mâinile mici și degetele scurte sunt ușor de accesorizat cu inele de mărime mică sau medie. Acestea vor aduce un plus de eleganță extremităților tale și vor oferi un efect de alungire.

Este indicat să nu porți inele supradimensionate, deoarece acestea vor „tăia” și mai mult din lungimea degetelor tale, acoperindu-le aproape în totalitate. Alege mai degrabă produse delicate și cu modele alungite. 

Inelele sunt ușor de purtat și integrat în ținutele de zi cu zi, însă acestea ar trebui alege în conformitate cu forma degetelor tale. Ține cont de regulile simple din acest articol și încearcă să nu porți niciodată mai mult de 2 – 3 inele cu model similar la aceeași mână.