Îngrijire bătrâni la domiciliu vs la Azil Privat

312
Îngrijire bătrâni la domiciliu vs la Azil Privat

Înaintarea în vârstă și problemele de sănătate sunt deseori motivele pentru care seniorii dragi încep să aibă nevoie de mai mult sprijin din partea ta în fiecare zi. Prin urmare, poate deveni necesar să decizi dacă poți oferi acest ajutor zilnic suplimentar chiar tu, la domiciliul vârstnicului, sau dacă este mai bine să te orientezi către serviciile unui azil privat. Nu este o decizie ușor de luat, dar este esențială pentru a asigura o bătrânețe cât mai liniștită pentru cei dragi. 

În acest articol poți explora câteva aspecte care diferențiază îngrijirea bătrânilor la domiciliu de serviciile la care te poți aștepta în cadrul unui azil privat. Astfel, îți va fi mai ușor să alegi varianta ideală pentru seniorii din viața ta. 

Ce presupune îngrijirea vârstnicilor?

Asistența de care vârstnicul din viața ta are nevoie în fiecare zi depinde de starea de sănătate generală și de interesul pe care îl constați în a duce la bun sfârșit rutina zilnică. Astfel, poate fi nevoie doar să te asiguri că facturile sunt plătite și frigiderul este plin de alimente corespunzătoare sau poate deveni esențial să fii lângă cel drag 24/7 atunci când constați că:

  • are nevoie de ajutor pentru a mânca, a se îmbrăca, a utiliza toaleta, a se așeza sau ridica din pat și a avea grijă de igiena zilnică; 
  • este necesar să îi amintești când să mănânce, să facă baie sau să aibă grijă de alte activități de bază; 
  • devine confuz și uituc chiar și în situații complet familiare;
  • confuzia seniorului drag cauzează incidente problematice.  

Poate fi dificil să asiguri un asemenea nivel de sprijin în timp ce continui activitățile tale obișnuite, inclusiv o slujbă cu normă întreagă. Într-un azil privat, personalul este special instruit pentru a oferi acest tip de asistență și este mereu disponibil pentru a preveni potențiale incidente. Poți descoperi astfel de servicii premium în cadrul unui azil de bătrâni Affinity din București. Exista patru sedii din care poți alege, fiecare oferind tot sprijinul de care vârstnicul are nevoie pentru a fi atât liniștit și în siguranță, cât și activ și implicat social. 

Anumite afecțiuni medicale necesită îngrijiri suplimentare

Uneori, anumite probleme de sănătate ale seniorului drag pot conduce la nevoia de îngrijiri medicale de specialitate. Spre exemplu, pentru a asigura o recuperare optimă după un atac de cord pot fi necesare anumite condiții speciale. Lista poate include orice de la o dietă personalizată care trebuie respectată în fiecare zi la kinetoterapie sub îndrumarea unui specialist pentru restabilirea mobilității. 

În aceste cazuri, îngrijirea la domiciliu se poate dovedi problematică pentru că vor fi necesare vizite repetate la spital chiar și pentru o simplă injecție. În cadrul unui azil privat, toate aceste servicii medicale sunt disponibile în aceeași clădire – de la consulturi medicale de specialitate la ședințe de recuperare medicală personalizate. Astfel, disconfortul resimțit de vârstnic va fi minim, iar problemele sale de sănătate vor fi atent monitorizate. 

Trebuie asigurată stimulare fizică și psihică adecvată 

Pentru ca seniorul drag din viața ta să aibă parte de o bătrânețe cât mai liniștită și plăcută nu este suficient să ai grijă numai de nevoile de bază. Este important ca vârstnicul să rămână activ din punct de vedere fizic și social. 

O condiție fizică excelentă asigură un risc mai mic de probleme de sănătate sau de accidente cauzate de lipsa echilibrului sau pierderea masei musculare. Poate fi mai greu să stabilești un regim de exerciții fizice adecvat pe cont propriu. Într-un azil privat, acest regim este recomandat de un specialist care poate supraveghea executarea lui în fiecare zi. 

Este importantă și existența unei vieți sociale active pentru că astfel se poate evita izolarea seniorului. Poate fi dificil să găsești activități potrivite pentru vârstnicul de care ai grijă și să asiguri participarea sa de fiecare dată. În cadrul unui azil privat, astfel de evenimente se organizează intern și constant – de la serate muzicale la excursii pentru seniorii cu o stare de sănătate bună. 

Dacă vârstnicul din viața ta are nevoie de ajutor suplimentar constant, este important să decizi dacă îl poți asigura la domiciliu sau este preferabil un azil privat. Astfel, va beneficia de toată îngrijirea necesară în fiecare zi!