Umflarea/schimbarea anvelopelor în regie proprie: 5 scule și unelte necesare

461
Umflarea/schimbarea anvelopelor în regie proprie: 5 scule și unelte necesare

Anvelopele mașinii tale au nevoie din când în când de o verificare a nivelului de aer din interior. În mod uzual, acest lucru poate fi făcut și la vulcanizare, însă adesea timpii de așteptare te pot determina să optezi pentru umflarea anvelopelor în regie proprie. Poți face acest lucru chiar în garajul tău, așa că iată care sunt sculele și uneltele de care vei avea nevoie în acest sens.

Compresorul cu aer

Pentru a putea umfla anvelopele astfel încât acestea să îți ofere siguranță ar trebui să îți achiziționezi un compresor. Poți alege unul dintre modelele de aici https://mathaus.ro/c/compresoare-si-accesorii/612, luând în calcul faptul că un compresor îți va fi util și pentru alte lucrări în gospodărie. 

Compresorul sau mai bine spus furtunul acestuia trebuie conectat la valva anvelopei, pentru ca procesul de alimentare cu aer să se desfășoare în cele mai bune condiții. 

Atunci când presiune aerului la nivelul anvelopei este potrivită, tot ceea ce trebuie să faci este să oprești și să deconectezi compresorul, operațiune finalizată cu închiderea valvei de alimentare a anvelopei.

Compresorul este o investiție foarte bună pentru viitor și aproape că nu există persoane care să nu cunoască avantajele folosirii unui astfel de produs. Un compresor calitativ te poate ajuta și în cazul aplicării vopselei sau a tencuielilor decorative. 

Manometru pentru verificarea presiunii

Presiunea este un aspect care trebuie urmărit constant atunci când umfli anvelopele. Pentru a verifica presiunea, este nevoie să apelezi la un manometru, dispozitiv care îți poate indica valoarea acesteia și care te poate atenționa atunci când aceasta este depășită.

Este recomandat să verifici înainte de orice intervenție care sunt specificațiile producătorilor în ceea ce privește limitele de presiune maxim admise, astfel încât acestea să nu fie depășite.

Deși lipsa presiunii în anvelope este deosebit de periculoasă pe carosabil, pentru că îți pune în pericol siguranța, același lucru se poate spune și despre o presiune prea mare. 

Cheie dinamometrică

O astfel de cheie te ajută să strângi piulițele roților, astfel încât acestea să fie stabile și sigure. Este recomandat să nu faci niciun fel de compromisuri la nivel de scule ci să folosești produsele necesare pentru a te asigura că reparațiile pe care le faci nu îți pun siguranța în pericol. 

Spray pentru demontarea anvelopelor

Un alt produs care-ți va fi necesar, mai ales dacă ai nevoie să-ți schimbi anvelopele, este un spray. Acesta poate fi cumpărat din magazine specializate și te poate ajuta să realizezi rapid chiar și etapa de demontare a anvelopelor. 

Aparat de curățat cu presiune

Pentru a lucra curat și pentru a-ți pregăti anvelopele pentru drum, este recomandat să ai în vedere și curățarea acestora. Va fi nevoie să te echipezi cu un aparat de curățat cu presiune, care să aplice apă cu putere pe suprafața anvelopelor, astfel încât murdăria din canelurile de cauciuc să fie eliminată. Așa, nu va mai fi nevoie să mergi într-un atelier specializat, deoarece procesul poate fi realizat chiar de către tine, economisind astfel timp și bani. Ar trebui să ai în vedere însă faptul că va trebui să faci această curățare înainte de umflarea anvelopelor, pentru a preîntâmpina mici incidente care s-ar putea petrece pe parcurs.

Anvelopele pot fi umflate cu ușurință în propriu garaj, respectând, firește, specificațiile producătorului și normele de siguranță. Pentru că vorbim despre presiune mare, este recomandat să lucrezi într-un spațiu amenajat corect, care să te protejeze și să îți asigure siguranța.