Cum poți decora spațiile cu pufuri și perne de podea

876
Cum poți decora spațiile cu pufuri și perne de podea

Vrei un decor nou, care să te scoată din rutină, să-ți ofere un plus de confort și relaxare? Încearcă să redecorezi camera folosind fotolii tip puf sau bean bag-uri; acestea sunt foarte versatile, avantajoase și cool, având puterea de a transforma orice spațiu.

Fotoliile puf există de foarte multă vreme și au fost folosite într-o gamă largă de amenajări: acasă, la birou, în locurile de joacă pentru cei mici și nu numai.

Iată 5 contexte în care poți folosi și tu fotoliile tip puf și bean bag pentru a contura spații cool, funcționale și pline de personalitate:

1. Zona de jocuri video din casă

Poate că tu și partenerul tău vreți să vă petreceți seara jucând ceva pe PlayStation sau Xbox sau copiii vor să se joace în weekend, alături de prieteni.

În oricare dintre situațiile prezentate, o zonă de jocuri video amenajată în living poate fi o idee excelentă. Pune câteva perne de podea sau bean bag-uri lângă canapea, în dreptul consolei și vei obține noul tău spațiu preferat din casă.

Alege nuanțe complementare pentru pufi, care să se potrivească perfect în designul sufrageriei sau care, din contră, să creeze un contrast cool și curajos.

2. Zona de lounge de la birou

Când spunem fotolii puf, spunem direct „relaxare”. Probabil că acestea sunt cele mai confortabile obiecte pe care te poți odihni, într-o pauză rapidă dintre prânz și restul zilei sau dintre două ședințe solicitante.

Nu contează dacă ai o cameră special dedicată pentru lounge sau doar un colțișor pe care îl poți amenaja. Fotoliile puf sunt versatile și nu ocupă mult spațiu, așa că le poți așeza unde dorești, pentru a crea o atmosferă relaxantă la birou.

3. Zona de lectură din dormitorul tău

Dacă simți că dormitorului tău îi lipsește culoarea sau vibe-ul, atunci un bean bag modern, elegant sau casual, poate schimba în totalitate atmosfera.

Majoritatea dormitoarelor sunt mobilate doar cu un pat matrimonial, două noptiere și un dressing. Chiar dacă acestea reprezintă strictul necesar, o încăpere confortabilă și inedită are nevoie de mai mult.

Așadar, dacă îți place să citești sau, pur și simplu, vrei să creezi o nouă zonă comodă și plăcută, vezi mai multe modele de fotolii tip puf și bean bag și alege unul potrivit pentru dormitorul tău. Așează-l în dreptul ferestrei și, dacă dorești, adaugă și o măsuță interesantă, pe care să păstrezi cana de ceai și cartea preferată.

4. Spațiul de savurat cafeaua pe balcon sau terasă

Fie că ai o terasă spațioasă sau un balcon de mici dimensiuni, un simplu bean bag poate schimba complet aspectul spațiului exterior și atmosfera locului de relaxare.

Aceste obiecte decorative sunt versatile și pot fi integrate oriunde, oferind cadrul perfect pentru savurarea unei cafele dimineața sau pentru odihnă într-o zi liniștită de weekend.

5. Spațiul de joacă al copiilor

Când ai copii, trebuie să adaptezi apartamentul sau casa în totalitate, reinventând unele spații și devenind creativ, astfel încât să găsești un loc potrivit pentru orice.

Cei mici au nevoie de intimitate, dar și de un loc comod și distractiv, unde să dea frâu liber creativității și jocurilor, într-un spațiu adecvat pentru desfășurarea activităților preferate.

Așadar, câteva fotolii puf de mici dimensiuni sunt potrivite pentru năzdrăvanii tăi. Așează-le în camera lor de joacă, în locul setului de scaune și măsuțe standard. Pe lângă fotolii puf adaugă și câteva pernuțe, păturici pufoase și alte accesorii care să confere o atmosferă liniștită, sigură și intimă.

Inspiră-te din ideile de amenajare cu fotolii de tip puf. Acestea pot transforma întreg spațiul, fără mari eforturi sau cheltuieli, așa că folosește-le cu încredere atunci când simți nevoia unui decor nou!