Cum să alegi corect finisajele pentru amenajarea apartamentului

342
Cum să alegi corect finisajele pentru amenajarea apartamentului

Amenajarea unui apartament presupune înnoirea aspectului acestuia în concordanță cu cerințele tale de confort și estetică. Pentru a alege în mod corect finisajele este nevoie să ai în vedere următoarele aspecte, care pot face diferența la nivel de amenajare. 

Folosește travertin pentru amenajarea pereților

Un mod deosebit de plăcut de a amenaja zona pereților o reprezintă placarea cu travertin a acestora. Vei vedea că există diferite dimensiuni la placile de soclu travertin, astfel că vrei putea realiza orice configurație de amenajare dorești în funcție de arhitectura casei tale.

Travertinul este un material perfect pentru amenajarea pereților deoarece el nu se demodează niciodată și în plus se potrivește într-un număr foarte mare de stiluri. 

Travertinul se integrează cu ușurință atât în zona pereților, ci și pentru amenajarea pardoselilor, a treptelor, a contratreptelor sau a glafurilor. Pentru că este atât de utilizat, travertinul își merită investiția, pentru că este una dintre cele mai eficiente materiale de amenajare pentru care poți opta. 

Alege tencuieli decorative pentru finisaje

Chiar dacă poți să folosești o vopsea lavabilă pentru a decora spațiile la interior, o tencuială decorativă va aduce beneficii cu mult mai mari aspectului. Tencuiala decorativă are un finisaj aparte, grație în cea mai mare măsură tehnicilor folosite pentru aplicare. 

Există mai multe moduri prin care se poate aplica tencuiala decorativă, iar materialul în sine este în prezent în vogă, căutat de cea mai mare parte a utilizatorilor, atât pentru amenajarea interioarelor, cât și a suprafețelor exterioare. 

Alege parchetul potrivit pentru apartamentul tău

În funcție de tipul camerelor, dar și de stilul ales, poți opta pentru parchetul din lemn masiv sau pentru parchetul din lemn dublu sau triplustratificat. Este recomandat să eviți folosirea pardoselilor laminate, deoarece acestea nu constituie un parchet real, ci doar o reproducere a acestora. 

Parchetul din lemn masiv are proprietatea de a dura o viață, iar aproape la fel și parchetul dublu stratificat sau cel triplustratificat. Aceste tipuri de parchet pot fi prelucrate pe suprafață în cazul în care apar în timp zgârieturi sau pierderi ale luciului, crescându-le astfel durata de viață. 

Pardoseala laminată însă are o durată micăd e viață, fiind de fapt un produs realizat din așchii de lemn încleiate, lipite, finisate, peste care se aplică pe suprafață o imagine care reproduce lemnul și o rășină sintetică cu scop de protecție. 

Altfel spus, pardoselile laminate sunt varianta mai economică, surogatul pardoselilor din lemn real, drept pentru care ar trebui să cântărești foarte bine alegerea acestor tipuri de finisaje. 

Alege pardoseli din granit sau marmură

Deși în prezent foarte multe persoane optează pentru pardoselile epoxidice, ar trebui să ai în vedere și varianta mai elegantă de realizare a acestora. Piatra naturală este o acoperire pe care te poți baza pentru o viață, o acoperire potrivită pentru orice stil și orice tip de amenajare. 

Marmura și granitul reprezintă elemente pe care le poți combina, astfel încât să te bucuri de finisare deosebite, ce complimentează interiorul casei tale. Ambele tipuri de piatră naturală oferă rezistențe sporite la uzură, la șocuri mecanice și la impact.  

În aceeași categorie poate fi inclusă și ardezia, un material cu adevărat special, pe care îl vei putea folosi atât în ceea ce privește amenajările interioare, cât și în lucrări la exterior. 

Finisajele locuinței tale sunt deosebit de importante atunci când vine vorba despre imaginea de ansamblu pe care o atribui acesteia. Alege materiale de calitate și durabile, luând în calcul și trecerea timpului și schimbarea stilurilor. 

Astfel, piatra naturală, lemnul și elementele din fier forjat trec cu brio testul timpului, așa că ar trebui să te orientezi către acestea, pentru a oferi casei tale cele mai bune materiale pentru finisare.