Cutiile de viteză automate necesită verificări periodice ale uleiului de transmisie

518
Cutiile de viteză automate necesită verificări periodice ale uleiului de transmisie

Odinioară, viața și mașinile erau foarte simple și necomplicate. Puteai verifica furtunurile și fluidele fără a deconecta mai întâi jumătate din motor. Când trebuia să iei benzină, aveai una sau două opțiuni și mereu era cineva acolo, zâmbind și umplând rezervorul pentru tine… și verificând uleiul. Dacă era nevoie de puțin ulei pentru a completa aveai doar două tipuri de ulei disponibile pentru toate vehiculele.

Astăzi există rafturi care afișează zeci de uleiuri, iar un client poate intra într-un magazin auto și poate găsi ulei specific care a fost creat pentru aproape fiecare marcă de mașini. Dacă mașina ta are o transmisie automată, atunci este esențial să știi care dintre aceste uleiuri este util mașinii tale.

Dacă la o transmisie automată este adăugat un tip greșit  de ulei, acest lucru poate crea unele probleme la schimbarea vitezelor. Orice problemă care implică schimbarea vitezelor nu face decât să mărească stresul treptelor de viteză. Au fost mașini cărora a trebuit să li se scoată întreaga transmisie și să fie instalată una nouă din cauza produselor petroliere incorecte.

Transmisia este o componentă care transferă puterea generată în motorul mașinii către roți pentru a o conduce. Acest ulei de transmisie este mediul prin care are loc acest transfer; prin urmare transmisia este un sistem complex într-o mașină.

  1. Siguranța angrenajelor

La transmisia manuală, treptele se cuplează în interiorul unei furci de schimbare, în timp ce transmisia automată are un convertor de cuplu și un set de angrenaje planetare care controlează transferul de putere către roți. Când treptele sunt cuplate, uleiul de transmisie lubrifiază roțile. Particulele create din cauza uzurii și ruperii roților contaminează fluidul de transmisie, necesitând schimbări de fluide adesea pentru a îndepărta particulele.

  1. Acționează ca lubrifiant pentru piese

Lichidul de transmisie lubrifiază toate piesele în mișcare implicate în procesul de transmisie a puterii și ungerea face ca piesele să minimizeze uzura. Pe măsură ce noul ulei funcționează la temperaturi scăzute, reducând uzura, schimbările frecvente ale lichidului de transmisie fac ca sistemele de transmisie ale vehiculului să dureze mult.

  1. Îmbunătățiri ale efectelor de filtrare

Când uleiul de transmisie este schimbat, filtrul trebuie schimbat și el. Noile filtre filtrează mai bine, asigurând o durată de viață mai lungă pentru sistemele de transmisie.

  1. Întreținerea garniturilor vaselor de lichide

Când lichidul de transmisie este schimbat, tehnicianul se va uita în mod normal la garniturile vasului. Dacă are scurgeri, are posibilitatea de a-l înlocui.

  1. Nevoia de întreținere la momentul corect

Odată cu noile cercetări, schimbarea uleiului de transmisie a devenit mai puțin frecventă. Cel mai bine este să îți duci mașina la un servce autorizat și să obții detaliile necesare de la tehnicieni calificați.

gama de uleiuri de transmisie BELCO

Produs în Belgia, uleiul de transmisie BELCO oferă certitudinea unui produs de înaltă calitate, disponibil în 12 sortimente. Accesează astăzi https://www.belco.ro/ulei-transmisie/ şi alege uleiul de transmisie potrivit pentru maşina ta.