Recomandări pentru alegerea celui mai eficient detergent de rufe

317
Recomandări pentru alegerea celui mai eficient detergent de rufe

Igiena joacă un rol important în viața noastră, iar noțiunile primare de igienă sunt deprinse încă de la vârste fragede. Ne spălăm mâinile, igienizăm obiectele și spălăm hainele, iar dacă primele două aspect sunt relativ simple, în cazul spălării rufelor există anumiți factori pe care trebuie să îi avem în vedere. Află care sunt recomandările de alegere a celui mai eficient detergent de rufe și cum ar trebui să te ajute acesta să te bucuri de o viață sănătoasă. 

Alege detergentul de rufe în funcție de tipul acestuia

De-a lungul timpului chiar și tipurile de detergent s-au modificat, astfel că în prezent poți să alegi între detergenți pudră, detergenți lichizi sau detergenți capsule. Dacă nu știi ce anume să alegi, atunci privește oferta de detergent rufe de la IgienaPHS și vei vedea care sunt caracteristicile fiecărui tip de detergent în parte. 

Fiecare tip de detergent aduce un avantaj al utilizării, iar în același timp aduce și îmbunătățiri la nivel de eficiență. Capsulele sunt mai ușor de folosit pentru că trebuie doar introduse în mașina de spălat și oferă o dozare corectă, fără să fii nevoit să calculezi tu.

În același timp, detergentul pudră este în continuare foarte cunoscut și folosit tocmai pentru că oferă posibilitatea dozării ușoare (cu un instrument de dozare) și pentru că se poate dizolva mai ușor în mașina de spălat. 

Nu în ultimul rând detergentul lichid este o opțiune foarte bună, deoarece consistența și textura sa ajută foarte mult la o curățare performantă, fără grija dizolvării cantității de detergent necesare.

Alege detergentul în funcție de tipul hainelor

Atunci când ne curățăm hainele în mașina de spălat facem o delimitare clară a acestora. Rufele colorate sunt spălate separat, la fel și hainele albe sau cele negre. 

Principiul este simplu și are legătură cu faptul că unele vopsele pentru haine nu au o calitate foarte bună, lucru care înseamnă că spălarea unei haine colorate cu una albă poate determina pătarea acesteia din urmă.

Astfel, pentru că există această problemă, piața detergenților de rufe a dezvoltat produse speciale pentru rufe albe, negre sau colorate, iar tu trebuie doar să alegi produsul dorit. Alege detergentul în funcție de culoarea țesăturilor, dar și de tipul acestora, pentru a te bucura de avantajele spălării de calitate.

Alege detergentul de rufe în funcție de temperatura de spălare

Unii detergenți de rufe necesită temperaturi mari ale apei pentru a se putea dizolva în mod corect și astfel să elibereze substanțele și agenții de curățare. În același timp însă, tehnologia produselor de curățare a hainelor s-a dezvoltat atât de mult încât în prezent poți achiziționa detergenți care spală la fel de bine atât la 60 sau 90 de grade, cât și la 30 sau 40. 

Dacă ești o persoană care alege să economisească energia și folosește cicluri de spălare reduse ca timp, cu temperaturi mai mici, atunci alege un detergent cu care să poți spăla chiar și în apă rece și vei vedea că acesta îți poate oferi același nivel de eficiență a spălării.

Alege un detergent potrivit pentru pielea ta

Dacă ai pielea sensibilă sau dacă folosești detergentul pentru a curăța hainele sau lenjeria copiilor, atunci ar trebui să acorzi o atenție specială detergenților speciali, de tip sensitive. Aceștia protejează pielea și nu au în componența lor produse care ar putea provoca alergii.

De asemenea, poți opta pentru detergenți care au o cantitate mai mică de parfum, astfel încât acesta să nu îți producă disconfort.

Detergentul potrivit se alege în funcție de preferințe, de cele mai multe ori, de cât de bine spală sau de cât de proaspăt miroase. Ia în calcul aceste aspecte și alege detergentul potrivit pentru tine și pentru familia ta, care să îți ofere eficiență și calitate în timpul spălării.