Sfaturi pentru planificarea unei vacanțe în Egipt

209
Sfaturi pentru planificarea unei vacanțe în Egipt

Egiptul are numeroase orașe impresionante pe care orice turist de-abia așteaptă să le viziteze, iar printre cele mai populare se află, într-adevăr, Hurghada. Acest oraș pune la dispoziția turiștilor escapade deosebite fie în deșert sau pe mare: precum scuba diving sau plimbări cu submarinul.

Cei ce vor să-și facă vacanțele în Hurghada vor fi uimiți de frumusețea Mării Roșii, de unitățile de cazare all inclusive, de suvenirurile pe măsură, de obiectivele turistice din oraș, cât și din afara acestuia; precum excursiile dedicate către Cairo sau Luxor. Pentru a te bucura de un sejur pe cinste, iată cum planifici vacanța perfectă în Egipt, Hurghada.

Vacanță printr-o agenție de turism

Atunci când vizitezi o țară exotică, foarte diferită de cultura ta, nouă în întregime și în același timp la fel de palpitantă, este indicat să mergi prin intermediul unei agenții de turism. 

Aceasta îți va putea asigura o cazare all inclusive, la prețuri atractive oricărui buget planificat, cu trei mese pe zi, gustări și băuturi incluse în preț, alături de personal ce vorbește limba română care să-ți ofere transport de la aeroport până la unitatea de cazare, cât și îndrumare pe parcursul sejurului. 

Actele necesare unei vacanțe în Egipt

Pentru a putea intra și vizita tărâmul faraonilor ai nevoie de pașaport cu valabilitate de cel puțin o perioadă de minimum 6 luni de la întoarcerea în țară. Pașaportul în România se eliberează în 15 zile lucrătoare de la data depunerii tuturor documentelor, cât și a plătirii taxei. 

Alături de acest document, pentru a petrece un sejur în Egipt ai nevoie de o viză turistică. Ea poate fi achiziționată online: http://visa2egypt.gov.eg/ cu cel puțin 7 zile înainte de plecare, însă este indicat să o cumperi din timp, fie de la ambasadă sau direct din aeroport. Costă 25 de dolari și este valabilă pentru o perioadă de 30 de zile.

Ce pui în bagajul de călătorie

Pentru Egipt nu ai nevoie de haine călduroase deoarece soarele îți va oferi întocmai vremea perfectă de vacanță și stat plajă, însă este recomandat să ai o cămașă sau un hanorac cu mânecă lungă și pantaloni lungi, însă subțiri pentru a te feri de soare în călătoriile către piramide sau drumețiile îndelungate. 

Totodată, optează pentru teniși confortabili și sandale, pălărie sau șapcă. Nu pleca în sejurul din Egipt fără o cremă hidratantă de corp, cremă cu factor ridicat de protecție solară și medicamente împotriva insolatiei. Nu în ultimul rând, asigură-te că nu umpli bagajul până la refuz deoarece te vei întoarce cu siguranță cu suveniruri din Hurghada și din alte locații pe care le vei vizita.

Creează un itinerariu

Egiptul are nenumărate obiective turistice naturale, culturale și istorice de oferit și, indiferent de perioada excursiei tale: fie vară sau iarnă, va fi dificil și obositor să le vizitezi pe toate. 

Așadar, creează o listă cu obiectivele turistice pe care vrei să le vezi în Hurghada, precum: El Dahar, Moscheea Al Mina, bulevardul Hurghada Marina, plajele din Hurghada etc. Dacă alegi să vizitezi alte zone sau orașe din Egipt, atunci nu rata Cairo și Piramidele din Giza, Luxor, plimbările la așezările de beduini sau Strâmtoarea Gubal.

Bugetul de vacanță

Deși nu vrei să te gândești la acest lucru, crearea unui buget maxim de vacanță este important, astfel încât vei ști întotdeauna care sunt bănuții pe care îi poți cheltui zi de zi, ce suveniruri poți cumpăra și care sunt excursiile la care poți participa. 

Dacă alegi să petreci sejurul la un hotel all inclusive, atunci ai rezolvat problema cu mâncarea; unitatea oferindu-ți garantat 3 mese pe zi. Egiptul are foarte multe oferte și prețuri atractive, însă ai grijă să nu cazi în capcana „prețurilor mici” deoarece la final vei ajunge la un cost total piperat. 

La începutul anului 2023, o liră egipteană este echivalentă cu aproximativ 0.20 lei românești. În Egipt se acceptă totodată dolari și euro.

Pentru o vacanță cu adevărat reușită în Hurghada, Egipt, ține cont de informațiile oferite și bucură-te de fiecare zi din sejur! Nu uita niciodată la unitatea de primire aparatul de fotografiat sau telefonul, deoarece vei dori cu siguranță să capturezi cele mai bune momente!