Soluții simple ca să câștigi cât mai mult spațiu pentru depozitare în baie

540
Soluții simple ca să câștigi cât mai mult spațiu pentru depozitare în baie

Fiecare baie, oricât de mare sau de mică și indiferent de formă, are nevoie de o amenajare corectă a spațiului. Soluțiile moderne de amenajare și organizare pun un foarte mare accent pe ideea de structurare a obiectelor în funcție de gradul de utilizare și pe ideea de a oferi băii un aspect aerisit. Afla cum îți poți organiza baia astfel încât să câștigi cât mai mult spațiu de depozitare, dar fără a aglomera în același timp camera.

Folosește un dulap special pentru baie

Dulapurile sunt unele dintre cele mai utile elemente de organizare, iar paleta de opțiuni este foarte largă. Poți găsi dulapuri ieftine pentru baie în funcție de ideile tale de amenajare, în funcție de nuanțele casei tale sau chiar în funcție de spațiul pe care îl ai disponibil.

Spre exemplu, dacă vorbim despre amenajarea unei bai mici de bloc, aceste spații vor necesita dulapuri speciale, care se pot integra în design alături de alte elemente ale băii. Dulapurile de baie pentru mașina de spălat sunt una dintre cele mai eficiente soluții de amenajare, care te ajută să câștigi un spațiu de depozitare pe peretele pe care este dispusă mașina. Acest dulap este susținut de două plăci mari de lemn, ca două picioare. Între aceste două picioare va fi integrată mașina de spălat, care va fi așadar placată lateral de elementele dulapului.

Între mașina de spălat și dulap, în plan vertical, poate exista un mic spațiu, în care poți monta mici organizatoare pentru decorațiuni. La nivel superior, dulapurile pentru mașina de spălat îți oferă la interior un spațiu generos, în care poți pune prosoapele sau diferite produse de igienă.

Folosește obiecte sanitare și corpuri de utilare suspendate

Dulapurile pentru mașina de spălat reprezintă cel mai simplu caz al utilizării pe verticală a spațiului, la fel ca și cazul toaletelor suspendate sau a chiuvetelor și lavoarelor fără picior, cu susținere pe blat.

În cazul băilor mici este important să folosești spațiul cât mai rațional, iar acest lucru înseamnă atât spațiul din zona superioară, cât și cel din zona inferioară. Din acest motiv obiectele sanitare pot fi montate suspendat, pentru a putea exploata cât mai bine spațiul din zona inferioară și pentru a realiza curățarea băii cu o mai mare ușurință. 

Folosește dispensere

Pentru a organiza baia într-un mod cât mai eficient este necesară folosirea unor produse speciale pentru gestionarea resurselor utile în baie. Dispenserele sunt o metodă utilă de a organiza în mod corect și în același timp sunt și o soluție potrivită din punct de vedere estetic. 

Aceste dispensere, cum ar fi cele pentru săpun sau alte obiecte de igienă pot fi alese în funcție de culorile și de stilul băii, astfel încât baia să capete un aspect cât mai organizat. 

Folosește cutii sau suporturi speciale

Băile specifice hotelurilor sunt recunoscute pentru aspectul aerisit și pentru multiplele opțiuni în care pot fi depozitate posesiunile oaspeților. Dacă vrei să implementezi în baia ta acest model va trebui să ai în vedere folosirea unor organizatoare speciale, fie că vorbim despre cutii sau suporturi speciale.

Schimbă obiectele sanitare mari

Dacă ai o cadă mare, cum ar fi cele din fontă, dar vrei să eficientizezi cât mai mult spațiul băii, atunci ar trebui să ai în vedere schimbarea acesteia și implementarea unei cădițe de duș sau a unei cabine. De asemenea, poți opta pentru căzi de tip stand alone, care să consume mai puțin spațiu și care să ofere un aspect deosebit la nivelul băii. 

Chiar și băile mici pot fi confortabile și pot oferi spațiul necesar pentru desfășurarea activităților. Trebuie doar să optezi pentru acele soluții care să se potrivească cerințelor tale și care să te ajute să obții aspectul perfect pentru baia ta.