Bucătărie în stil minimalist: 5 elemente de bază

404
Bucătărie în stil minimalist: 5 elemente de bază

Atunci când bucătăria ta este de mici dimensiuni sau vrei pur și simplu să te bucuri de un spațiu cât mai ordonat, stilul minimalist este cea mai bună soluție. Printr-o abordare originală, stilul minimalist schimbă tot ceea ce știai până acum despre amenajarea bucătăriei, așa că îți prezentăm care sunt elementele de bază care definesc acest stil.

Stilul minimalist pune accent pe zona de lucru

Pentru că bucătăria este mai înainte de orice zona de pregătire și servire a mesei, este firesc să ai nevoie de un contrablat de lucru și de o masă. Trebuie să fii atent cum alegi contrablatul de bucătărie astfel încât să eficientizezi zona de lucru, păstrând o ordine deplină în bucătăria ta. Nu uita că dimensionarea joacă un rol foarte important, pentru că vei avea nevoie de aceste zone pentru a prepara hrana și pentru a realiza procesele specifice de bucătărie de care vei avea nevoie în fiecare zi. 

Stilul minimalist presupune folosirea organizatoarelor

Organizatoarele de bucătărie te ajută să eficientizezi spațiul, pentru că acestea au rolul de a delimita foarte clar ustensilele și accesoriile de bucătărie. Având totul în locuri bine definite, vei vedea că este cu mult mai ușor să te descuri în bucătăria ta și că vei găsi totul mult mai rapid. 

Stilul minimalist impune organizarea temeinică a spațiilor, iar în acest sens poți folosi organizatoare de perete, de masă sau pentru sertare, în care să pui absolut orice, începând cu tacâmurile și terminând cu oalele, tigăile sau accesoriile pentru gătit.

Practic, ar trebui să implementezi cât un organizator pentru fiecare categorie de articole de gospodărie, astfel încât fiecare lucru să aibă un spațiu bine definit. 

Folosește electrocasnice incorporabile

Electrocasnicele incorporabile creează adesea senzația de spațiu mai amplu, mai destins și mai bine organizat. Astfel, chiar dacă bucătăria ta este de mici dimensiuni, nu vei avea probleme în ceea ce privește amenajarea, pentru că nu va fi nevoie de loc suplimentar pentru electrocasnice. 

De la frigider la plită sau mașină de spălat vase, fiecare dintre aceste tipuri de electrocasnice poate face parte integrantă din decorul bucătăriei tale, iar dacă alegi o cromatică unitară vei constata că acestea vor crea un aspect ordonat și coerent în bucătăria ta, pe care oricine îl va aprecia. 

Alege o masă de servire și scaune cât mai simple

Simplitatea este cuvântul de ordine atunci când vine vorba despre stilul minimalist, iar acest lucru poate fi folosit ca un avantaj pentru bucătăria ta. Dacă vrei să creezi o zonă de dining, în care servirea mesei să se poată face într-un cadru cât mai degajat, atunci poți alege o masă cu scaune din lemn sau un colțar de bucătărie cu masă.

Nu trebuie să supraaglomerezi zona de servire a mesei, mai ales că aceasta deja se va umple atunci când vei avea invitați sau când familia se va aduna special pentru mese împreună. 

Stilul minimalist se răsfrânge și la nivelul iluminatului

Dacă vrei o bucătărie care să respecte principiile stilului minimalist atunci ar trebui să ai în vedere faptul că vei avea nevoie de aplice elegante și simple, în culori neutre sau calde, care să completeze cât mai bine aspectul bucătăriei tale. 

Evită candelabrele sau corpurile de iluminat care au foarte multe accesorii, pentru că acestea ar putea aglomera foarte mult din punct de vedere vizual bucătăria ta. Optează pentru lumină naturală, pentru o senzație de căldură, astfel încât bucătăria ta să fie cât mai primitoare.

Minimalistă sau nu, bucătăria rămâne un spațiu unde simți cu adevărat pasiunea cafelei de dimineață sau aroma meselor de peste zi. Amenajează bucătăria astfel încât să te simți în largul tău și să te bucuri de un aspect deosebit, organizat și elegant al locului unde prepari și savurezi specialitățile culinare.