Peleți rumeguș de la Agrofuraje pentru sezonul rece

1212
bricheti peleti

Peleții din lemn comercializați de Agrofuraje sunt obținuți din produse secundare din lemn, cum ar fi rumeguș. Peletii Agrofuraje au dimensiuni mici, diametrul de 6 mm, lungimea de până la 45 mm, sunt compacți și au densitate ridicată, ceea ce îi face ușor de depozitat și transportat pe distanțe lungi. Peleții din lemn au un conținut scăzut de umiditate (de circa 10%) și un conținut redus de cenușă de 0.7, ceea ce duce la o combustie ridicată și costuri mici de întreținere.

Peleții pot fi utilizați ca și combustibili pentru încălzirea industrială și rezidențială, putând fi folosiți în șeminee, sobe, centrale. Ei reprezintă o formă de combustibil din ce în ce mai populară pentru încălzirea locuințelor în perioada de iarnă.

Compania Agrofuraje din Suceava comercializează peleți din lemn atât prin intermediul site-ului de prezentare Agrofuraje.ro cât și direct din depozitul din Suceava. Cei care achiziționează această formă de combustibil direct din depozit beneficiază de prețuri mult mai bune

Peleții sunt realizați din rumeguș provenit de la fag și molid, sunt bio, au o rezistență mecanică mare care garantează economie maximă de consistență a granulelor pe termen lung.

brichete peleti rumegus Bucuresti

De ce ar trebui să folosim peleți din lemn

Încălzirea cu peleți oferă avantaje distincte față de alți combustibili convenționali de încălzire. Utilizarea peleților reduce dependența  de petrol, de gaze naturale și de propan – toți combustibilii fosili neregenerabili.

Peleții reduc emisiile de gaze cu efect de seră cum ar fi dioxidul de carbon, contribuind astfel la atenuarea schimbărilor climatice.

Beneficiile utilizării combustibililor din deșeuri de lemn

• Stabilizează costurile energiei și protejează instalația împotriva volatilității prețurilor la gaz și electricitate.

• Îmbunătățește securitatea energetică – reduce vulnerabilitatea la întreruperile rețelei de alimentare.

• Beneficii pentru mediu – emisii mai mici a noxelor de CO2.

• Elimină rumegușul din depozitele de deșeuri și evită costurile de eliminare.

• Progres către obiectivele globale pentru utilizarea energiei regenerabile.

AGROFURAJE IND SRL nu comercializează doar peleți rumeguș ci și alte produse cum ar fi: furaje pentru animale,