3 ponturi ca să nu întârzii la aeroport

485
3 ponturi ca să nu întârzii la aeroport

Aeroporturile sunt din nou pline, vine că vorbim de vacanțe în străinătate sau de plecări în interes de serviciu sau afaceri. Biletele de avion se vând iar rapid, iar apetitul nostru de a călători pare să fie din nou la cote maxime. Dacă ai planificat un concediu sau pur și simplu trebuie să ajungi într-o țară străină și vrei să te asiguri că nu există niciun impediment pentru a te urca în avion, prima grijă este să ajungi la timp. Cum faci să nu întârzii la aeroport și ce ponturi există pentru a scăpa de această grijă? 

Am alcătuit pentru tine un mini-ghid cu aspecte pe care să le iei din timp în calcul, astfel încât să scapi de posibila neplăcere de a ajunge prea târziu la aeroport, de a uita lucruri esențiale acasă sau de a nu avea 5 minute de respiro sau pentru o cafea și o apă. 

Găsești mai jos 3 ponturi ca să nu întârzii la aeroport:

Organizează-ți documentele din timp

Deși de câțiva ani încoace e foarte simplu să călătorești, căci ai nevoie doar de buletin sau pașaport și cartea de îmbarcare, pandemia a cam schimbat lucrurile. E important să-ți organizezi documentele din timp și să știi exact de ce ai nevoie pentru plecare, de la actele tale și până la certificate digitale sau formulare online de completat. În general, companiile aeriene trimit emailuri prin care pasagerii sunt informați de toate aceste proceduri obligatorii, în funcție de țara în care călătoresc. Este bine, însă, să te documentezi în paralel pentru a nu fi luat prin surprindere. De asemenea, dacă pleci însoțit de copii, minorii au și ei nevoie de documente și acte speciale, așa că organizarea din timp te va scăpa de posibile probleme de tipul întârzierii la aeroport.

Bagajul – prima grijă

De asemenea, fă-ți din timp bagajul. Deși pare banal, a strânge lucrurile de care crezi că vei avea nevoie în călătoria ta poate fi mai solicitant decât crezi. Poate că nu-ți încap toate, poate ai nevoie de o altă geantă, dar care să respecte dimensiunile impuse de compania aeriană. Dacă-l lași pe ultima sută de metri riști să vină ora de plecare, iar tu să încerci să mai înghesui încă un costum de baie în bagaj. Sau, de partea cealaltă, să ajungi la timp și la destinație, dar să constați că ai uitat ceva. 

Drumul către aeroport e esențial

Stabilește din timp și cu ce vei ajunge la aeroport. Dacă ești dintr-o localitate limitrofă orașului de plecare apelează la servicii de închirieri autocare. Există curse periodice care te vor lăsa chiar la terminalul de plecări, fără să fie nevoie să stai să cauți. În cazul în care ajungi cu mașina personală, dar te aduce cineva, ia în calcul traficul și posibilitatea unor ambuteiaje. Nu te baza doar pe serviciile de ride-sharing, mai ales dacă pleci noaptea sau în perioade de vârf în trafic, căci riști să nu găsești rapid un șofer care să te ducă la destinație. Ia-ți o marjă de timp pentru lucruri de acest gen. 

Oricât de mult te presează timpul, oricât de mult ți-ai dori să dormi o oră în plus, ia întotdeauna în calcul că pot apărea întâmplări neprevăzute, le care să nu le poți rezolva în câteva minute. Cel puțin o oră ar fi indicat să ai în plus față de timpul prevăzut și calculat de tine până la plecare. În acest mod vei putea găsi o soluție în cazul unei situații apărute pe “nepusă masă”.